Hizb-ut Tahrir’e Zulüm Devam Ediyor: “Hilafet Talebine 10.5 Yıl Ceza”
04 Eylül 2018

Hizb-ut Tahrir’e Zulüm Devam Ediyor: “Hilafet Talebine 10.5 Yıl Ceza”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin Hizb-ut Tahrir mensupları hakkındaki tüm dosyaları kısa sürede ele alıp onama kararları sonucu iki ayrı dosyadan toplam 10,5 yıl hükümlü duruma düşen Mustafa Patan, bugün saat 03.00'te İstanbul’da tutuklandı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 2017 yılı sonunda İslami davet taşımak ve Hilafet talep etmek suçlamasıyla Hizb-ut Tahrir mensupları hakkında tüm dosyaları kısa sürede ele alıp 105 kişiye 660 yıllık cezayı onamıştı. Bu onama kararı sonucu iki ayrı dosyadan hükümlü duruma düşen Mustafa Patan, hakkındaki infaz kararı neticesinde bir yıla yakındır ailesinden ve çocuklarından uzak yaşıyordu. Kurban Bayramı sebebiyle ailesini ve çocuklarını ziyaret için memleketi Giresun'a gitti. Sıla-ı rahim ziyaretinden döner dönmez İstanbul'da bugün saat 03.00'te tutuklandı ve Metris Cezaevine gönderildi.

İki kızı bir oğlu olan Mustafa Patan, 2005 yılından kısa bir süreliğine KD İstanbul Temsilcisi olarak görev yapmıştı.

Allah'ın rızasına nail olmak amacıyla İslam’ın hayata hâkim olması için çalışan Mustafa Patan’ı Allah hayırla mükâfatlandırsın, bu ayrılık sebebiyle Allah ailesine ve çocuklarına büyük ecir versin.

Hiç bir suçu olmadığı halde sırf Allah'ın dininin hayata hâkim kılınması ve Raşidi Hilafetin ikamesi için çalışan Müslümanlara bu zulmü reva görenleri Allah'ın adaletine havale ediyoruz. Hizb-ut Tahrir'i ve onunla beraber çalışan üye ve sempatizanlarını terörize etmeye çalışanlar bu amaçlarına ulaşamayacaklar.

Muhlis Hizb-ut Tahrir mensuplarını, şiddet ve kaostan beslenen “terör örgütleri” ile aynı cezaya çarptıranların hukuk ve adaletten söz etmeleri ne büyük tezat, ne büyük bir aldatmadır.

""