Hizb-ut Tahrir’den Sudan Askeri Konseyi’ne İlettiği Mesaja Yönelik Basın Toplantısı
20 Mayıs 2019

Hizb-ut Tahrir’den Sudan Askeri Konseyi’ne İlettiği Mesaja Yönelik Basın Toplantısı

hizb-ut-tahrir.info

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Sudan Vilayeti, Hizb-ut Tahrir’in Sudan Askeri Konsey Başkanı “Abdulfettah Burhan’a” yönelik mektubu kapsamında bir basın toplantısı düzenledi.

Hizb-ut Tahrir Sudan Medya Bürosunun düzenlediği Basın açıklamasında, mübarek Ramazan ayına yönelik kutlama ve hayır temennilerinden sonra şu konulara değinildi:

Sudan Askeri Konsey Başkanı “Abdulfettah Burhan’a” bir mektup sunuldu. Mektupta Rasulullah SallAlalhu Aleyhi ve Sellem’in Nusret çalışması, Hilafetin olmasının şer’i sebepleri ve Peygamberimizin hadisinde de müjdelediği üzere zorba yönetimden sonra Raşidi Hilafetin olacağı ifade edildi.

Zalim Ömer el-Beşir yönetiminin düşmesinden sonra ABD elçilerinin çalışmaları ve oturma eylemlerine kadar kontrol ettikleri vurgulandı. Bu çalışmaları Sudan halkı için değil ABD, Avrupa ve özellikle İngiltere’nin menfaatleri için bu çalışmaları yaptıkları dile getirildi.

Açıklamada, Sudan Askeri Konsey Başkanı “Abdulfettah Burhan’a” sunulan mektupta, ikinci “Raşidi Hilafet” devleti için Hizb-ut Tahrir’e “Nusret vermesi” talep edildiği bikdirildi.

Basın açıklamasını altyazı olarak aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

Hizb-ut Tahrir’den Sudan Askeri Konsey Üyelerine Yönelik Çağrı!

Hizb-ut Tahrir Sudan Vilayeti, Nisan ayında Başkent Hartum'da imam, âlim ve hatipler toplantısında bir konuşma yaptı.

Sudan Askeri Konseyi'nin Başkent Hartum'da imam, âlim ve hatiplerle buluşma toplantısında Hizb-ut Tahrir Sudan Vilayeti Merkezi Temas Heyeti Başkanı Şeyh Nâsır Rızâ bir konuşma gerçekleştirdi ve tüm katılımcılara ve askeri konsey üyelerine yönelik açık bir çağrı yaptı.

Şeyh Nâsır Rızâ konuşmasında;

“Ey Askeri Konsey üyeleri ve Âlim kardeşlerim! Yönetim emanettir, biz yönetilenler ve sizler Allah'ın hükümlerine boyun eğmemiz gerekir. Mesele sivil ya da askeri yönetim meselesi değildir. Bizim Allah'ın hükümleri çerçevesinde ona kulluk görevimizi yerine getirmemiz gerekir.

Ey Askeri konsey üyeleri! Sizin göreviniz, tıpkı Ensar gibi batıl nizamı kökünden söküp atıp, Nübüvvet metodu üzerine Râşidî Hilafet Devleti’ni ve İslam nizamını ikame etmektir.”

Şeyh Nâsır Rızâ konuşmasında Askeri Konsey'e otoriteyi ümmete teslim etmeleri çağrısında bulundu ve ABD ve Avrupa elçilik görevlilerinden uzak durmalarını ve onlara karşı uyanık olmalarını nasihat etti.

“Ey Askeri Konsey üyeleri! Sakın ama sakın laik-sivil bir hükumete yönetimi teslim etmeyin. Aksine otoritenin sahibi olan ümmete teslim edin ki, o da aralarında Allah'ın şeriatı ile hükmedecek Halife'ye biat etsin” ifadelerini kullandı.