Hizb-ut Tahrir’den Endonezya’da "Filistin’i Cihat ve Hilafet Yoluyla Kurtarın" Çağrısı
26 Mayıs 2021

Hizb-ut Tahrir’den Endonezya’da "Filistin’i Cihat ve Hilafet Yoluyla Kurtarın" Çağrısı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Gasıp Yahudi varlığının Mescid-i Aksa ve Kudüs saldırılarına karşı ülke çapında "Filistin'i Cihat ve Hilafet Yoluyla Kurtarın" sloganı altında protesto gösterileri düzenlendi.

Mübarek toprak Filistin’deki, gaspçı Yahudi varlığının mübarek Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları ve Gazze Şeridi'nde son 15 yıldır devam eden kuşatma ve bombardıman altındaki mevcut durumuna karşı, Hizb-ut Tahrir Endonezya’da, Mayıs 2021'in ilk üç haftasında Filistin'i savunmak için birçok şehir de protestolar düzenledi.

Müslüman âlimler, liderler, siyasi figürler ve aktivistler, Filistin sorununun gerçek çözümünün “Cihat ve Hilâfet” olduğunu vurguladılar.

Filistin mübarek topraklarının temel sorunu Yahudi varlığının işgalidir ve bu işgalin kökünden sökülüp atılabilmesi için Müslüman ordularının seferber edilmesi gereklidir.

Protestolarda konuşmacılar, Filistin'i gasıp Yahudi varlığından kurtarmak için İslâm beldelerindeki askeri güçleri seferber etmeleri çağrısında bulundular ve bunun da yolunun Râşidî Hilâfet'in kurulması ile ancak mümkün olacağını vurguladılar.

___

#OrdularAksaya