Hizb-ut Tahrir Türkiye, 01 Ocak Salı Günü Haftalık Değerlendirme Toplantısını Gerçekleştirdi
02 Ocak 2019

Hizb-ut Tahrir Türkiye, 01 Ocak Salı Günü Haftalık Değerlendirme Toplantısını Gerçekleştirdi

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, dün akşamki haftalık gündem değerlendirme toplantısında öne çıkan başlıklar hakkında açıklamalarda bulundu.

Hizb-ut Tahrir Türkiye’nin Ankara ve İstanbul’da Doğu Türkistan yaptığı basın açıklamalarıyla değerlendirme toplantısını açan Mahmut Kar, Esed güçlerinin Münbiç’e girmesi ve 2019 yılı için belirlenen asgari ücret konusu ile değerlendirmelerini sürdürdü. İslâm coğrafyası için kısa bir 2018 muhasebesi yapan Kar, bu başlıkla gündem değerlendirme toplantısını noktaladı.

İşte Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar’ın haftalık günden değerlendirme toplantısının satır başları:

•DOĞU TÜRKİSTAN’A SAHİP ÇIK & ÇİN ZULMÜNE SESSİZ KALMA

Hizb-ut Tahrir Türkiye, Ankara ve İstanbul’da Doğu Türkistan İçin Basın Açıklamaları Yaptı

Basın açıklamasında, geçmişte Müslüman komutanların gerçekleştirdiği fetihleri ve İslâm komutanı Yakup Bey’den yedikleri tokadı kâfir Çin’e hatırlattık. Yakında kurulacak olan Râşidî Hilâfet Devleti tarafından bu zulümlerin hesabının da er ya da geç sorulacağını söyledik.

Basın açıklamamızda mazlum Doğu Türkistan halkına seslendik: “Sizi birbirinize kardeş kılan, sizi bize kardeş yapan şey İslâm’dır bunu asla unutmayın! Birbirinizle kenetlenin, Allah’a sığının ve ona güvenin!” dedik.

•FIRAT’IN DOĞUSUNDA SON GELİŞMELER

“ABD Askerleri Suriye’den Çekilecek” Derken Esed Güçleri Münbiç’e Girdi

ABD için önemli olan Suriye’deki kukla rejimin korunmasıdır. ABD 2012’de Suriye’nin kuzeyindeki rejimin askerî güçlerini Şam’a çektirerek Fırat’ın doğusundaki bölgeyi PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD-YPG’ye bıraktırmıştı. Bunu ise Şam rejiminin yıkılmasını engellemek için yapmıştı.

Türkiye yöneticilerine sesleniyoruz: “Müslüman evlatlarından kurulu bu ordu ABD’nin mi, yoksa Türkiye’nin mi ordusu?” Allah aşkına söyleyin: Mehmetçik daha ne zamana kadar Amerikan çıkarları için savaşacak?

Tarih yazabilirdiniz ama siz fırsatları teptiniz. Kimler tarih yazar biliyor musunuz? İşgal, sömürü, katliam ve sefaletten inleyen Müslümanları arkasına alarak işgalcilere karşı yürüyecek komutanlar ve yöneticiler tarih yazar. O ise ancak ve ancak İslâm ile olur, Hilâfet ile olur.

•2019 İÇİN BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET YETERLİ Mİ?

İslâmi Ekonomik Sistemde “Asgari Ücret” Diye Bir Şey Yok!

Reel enflasyon %70, %80 iken ucuz kalem oyunlarıyla enflasyonu %23 gösterip asgari ücrete %26 zam yapmak sonra da kasıla kasıla “işçiyi enflasyona ezdirmedik” demek aymazlıktan başka bir şey değildir.

Ey ümmetin malında tasarruf hakkına sahip yöneticiler! Unutmayın, devlet malını, hak ve adalet kadar çoğaltan başka bir şey yoktur; aynı zamanda zulüm ve haksızlık kadar da onu eksilten başka bir şey yoktur.

İslâm’ın ekonomik sistemi; dünya hayatında halkın refah seviyesini en yükseğe çıkaran ve aynı zamanda da insanlara ahireti hiçbir zaman unutturmayan mükemmel bir sistemdir.

•2018 İSLÂM COĞRAFYASI İÇİN NASIL GEÇTİ?

2018’de İslâm Beldelerinden Zulüm Ve Gözyaşı Eksik Olmadı!

2018’de Müslümanların kanı oluk oluk aktı ve kurak toprakları suladı. Kâfirlerin ve işbirlikçi zalimlerin necis elleri Müslüman kadınların iffetine uzandı.

2018 yılı Türkiye için de pek farklı geçmedi. İngilizci Parlamenter sistem gitti, Amerikancı Başkanlık sistemine geçildi. “Başkanlık gelince her şey düzelecek” diyenler, süslü yalanlarına yenileri ile devam ettiler.

Umarız 2019 yılı İslâm ümmeti için hayır kapılarının açıldığı bir yıl olur. Eski ihtişamlı günlerine yeniden dönüşün habercisi bir yıl, Rasulullah’ın devletinin yeniden hayat sahnesine çıktığı bir yıl olur.