Hizb-ut Tahrir Türkiye, 15 Ocak Salı Günü Haftalık Değerlendirme Toplantısını Gerçekleştirdi
16 Ocak 2019

Hizb-ut Tahrir Türkiye, 15 Ocak Salı Günü Haftalık Değerlendirme Toplantısını Gerçekleştirdi

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, bu haftaki değerlendirme toplantısında gündemin öne çıkan konularına değindi.

Trump’ın Twitter üzerinden Türkiye’yi tehdit etmesi konusuyla basın toplantısına başlayan Mahmut Kar, daha sonra sırasıyla; yerel seçimler, kredi borçlarının ödenmesi için yeni kredi yapılandırması ve KONDA’nın Toplumsal Değişim Araştırma Raporu sonuçlarına değindi.

İşte Mahmut Kar’ın gündem değerlendirme toplantısından bazı satırbaşları:

•TRUMP’IN KÜSTAH TWİTTER MESAJI

Trump Twitter’dan Açıkça Türkiye’yi Tehdit Etti!

“ABD bu örgütleri silah ve mühimmatla açıktan yıllardır destekliyor, eğitiyor, donatıyor ve hatta Türkiye’ye tercih edebiliyor. Türkiye buna karşın Trump’a, “hala onlarla dost olmanız doğru değil sizin dostunuz biziz” demeye çalışıyor.”

“Topraklarımıza göz dikmiş, size saldırmak, size zarar vermek için fırsat kollayan, daha fazla bölmek ve parçalamak isteyenlere silah yardımını yapanlar dostunuz ise düşmanınız kim o zaman?”

“Amerika ordusu yaşamak için savaşan askerlerden kurulu bir ordudur. Sizin ordularınız ise şehit olmak için savaşan askerlerden kuruludur. Amerika’dan korkmayın!”

•YEREL SEÇİMLER NEDEN ÇOK ÖNEMLİ?

Yerel Seçimler İktidara Giden Yolun Başlangıcıdır!

“Yerel seçimlerin partiler için önemi oldukça büyüktür, zira iktidara giden yolun başlangıcıdır, iktidarda kalmanın ön koşuludur. Yerel seçimlerde başarı elde etmek, rant kapılarını tutmaktır.”

“Belediye başkanlığı için aday olanlar ne hakkı razı etmenin ne de halkı razı etmenin derdini taşıyorlar. Onlar sadece kendilerini o makamlara aday gösteren liderleri razı ediyorlar.”

“Kim iktidarını dine hizmet uğrunda kullanırsa her güç sahibi ona boyun eğer, kim de dini iktidarı için kullanırsa o zaman herkes ondan bir şeyler kapmak için uğraşır.”

•FAİZ BAŞKA BİR FAİZLE TEMİZLENMEZ!

Kredi Borçlarının Ödenmesi İçin Yeni Kredi Yapılandırması

“Görüldüğü üzere halkımız faiz batağına saplanmış vaziyette... Kredi borçları yüzünden aileler parçalanıyor, insanlar intihar ediyor, suç oranları artıyor ve toplumsal bir travma yaşanıyor.”

“İktidar, Bankacılık sektörünü güçlü tutmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Ekonomik krizden bankacılık sektörünü güçlü tutarak çıkacağını zannediyor. Haramı ise hiçe sayıyor.”

“İslâm nizamında “halkın borçlarını krediyle kapatmak” diye bir şey de yoktur. Borcunu ödeyemeyen olursa devlet onun borcunu üstlenir. İşte İslâm’ın insanlığa vaadi budur!”

•TOPLUM NEREYE GİDİYOR?

KONDA’nın Toplumsal Değişim Araştırma Raporu

“Bir taraftan dinî değerleri sebebiyle Müslümanları hakir ve hor görenlerin sayısı çoğalıyor, diğer taraftan da başörtüsü ve İslâmi kimlik cafe&barlar ile anılıyor.”

“Dindar nesil ancak ve ancak her alanda İslâm’ın hâkim kılınmasıyla yetiştirilir. Tüm okullarda İslâmi eğitim politikasına geçilerek yetiştirilir.”

“Müslüman Türkiye halkının fikir, duygu ve nizam birliğini sağlamak için yeniden İslâm'a dönmek gerekir; yeniden İslâm’ın yönetim şekli olan Hilâfet’e dönmek gerekir.”

►İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...