Hizb-ut Tahrir Belçika’dan “En Hayırlı Ümmet” Konferansı
08 Nisan 2019

Hizb-ut Tahrir Belçika’dan “En Hayırlı Ümmet” Konferansı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Belçika, Liege şehrinde “Siz, insanlar içerisinden çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz" başlıklı konferans gerçekleştirdi. Konferansa İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Program, Kur’an-I Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmacı olarak kürsüye aktivist Muhammad Yâsin çıktı. Daha sonra İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu’nun sunumu ile konferans sona erdi.

Konferansta, “Allah Subhanehu ve Teâla’nın “Siz insanlar içerisinden çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz” (Al-i İmran 110) ayetine binaen;

İslam ümmetinin var olduğu günden itibaren insanlığın aydınlık minaresi olarak varlığını sürdürmesi ve bu ümmetin kendine özgü kuralları ile “Hayırlı ve Vasat” bir ümmet halini alması” konuları ele alındı.

Konferansta ayrıca, “bu ümmet tarihinde eşsiz bir şekilde “sosyal, kültürel, iktisadi, ilmi ve siyasi” bir kalkınma gerçekleştirdi. İnsanlığa ışık tutan bu meşalenin sönmesi ile insanlık yeniden karanlığa saplandı.

İslam ümmetinin yeniden “Hayırlı Ümmet” vasfını kazanması nasıl olacak? Bu mümkün müdür? İslam ümmetinin yeniden sosyal, kültürel, iktisadi, ilmi ve siyasi bir kalkınma gerçekleştirmesinin yolu nedir?” soruları, sunumlar içerisinde cevaplandırıldı.

Konferans, Hizb-ut Tahrir België/Belgique sosyal medya sayfası üzerinden canlı olarak yayınlandı.

FOTO GALERİ