Hizb-ut Tahrir Hollanda’dan Seminer: ‘İdlib Ölüyor; Suskunluğu Kırın!’
18 Ekim 2017

Hizb-ut Tahrir Hollanda’dan Seminer: ‘İdlib Ölüyor; Suskunluğu Kırın!’

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu

Köklü Değişim Medya

15 Ekim 2017 Pazar günü Hizb-ut Tahrir Hollanda, Amsterdam şehrinde "İdlib Ölüyor; Suskunluğu Kırın!" başlıklı seminer düzenledi. Seminer, İdlib’teki Müslümanların durumu hakkında ülke çapında düzenlenen bir kampanyadan sonra düzenlendi. Seminerde iki konuşma yer aldı ve İdlib’ten Suriye Devrimi hakkında canlı bağlantı yoluyla Amerikalı gazeteci Bilal Abdulkerim ile röportaj yapıldı.

İlk konuşmayı gerçekleştiren Hizb-ut Tahrir Hollanda üyesi Abdulmelik, Suriye Devriminin gidişatı hakkında konuştu. 6 yıldır devam savaşı ve üzerindeki komploları özetledi. Konuşmasında, Suriye üzerindeki Dünya güçlerinin rolü, komşu ülkelerin ileri sürülme yöntemleri ve Suriye’deki Müslümanların fedakârlıkları yer aldı.

Daha sonra İdlib ile canlı yayın kuruldu ve gazeteci Bilal Abdulkerim ile röportaj yapıldı. Suriye hakkında sorulan soruları yanıtlayan Bilal Abdulkerim, Hollanda’daki Müslümanlara hitaben, seslerini duyurmalarını ve belirli soruları gündeme getirerek kamuoyu oluşturulması çağrısında bulundu.

İkinci konuşma Hizb-ut Tahrir Hollanda Medya Temsilcisi Okay Pala tarafından gerçekleştirildi. Ümmetin önündeki engeller ve gelişen siyasi olaylar hakkında konuştu. Konuşmasında insanların ölçü olarak maslahatı değil, ideolojik kaideler ile siyasi olayların yorumlanması gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca meselenin sadece İdlib olmadığını, fakat İslami bir mesele olduğunun altını çizdi. İdlib’in düşmesi ümmete büyük bir tokattır. Buna rağmen katılımcılara umutların yüksek olduğunu belirtti. Peygamberlerin kıssalarından örnekler vererek zaferin en zor zamanlardan sonra geldiğini anlattı.