Hizb-ut Tahrir Endonezya'da Yasağın Kalkması İçin Belgeleri Mahkemeye İletti
01 Mayıs 2018

Hizb-ut Tahrir Endonezya'da Yasağın Kalkması İçin Belgeleri Mahkemeye İletti

hizb-ut-tahrir.info

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Endonezya temsilcileri, yüzlerce âlim ve öğrenci ile beraber başkent Cakarta’daki ‘İdari Mahkeme’ye giderek Hizb-ut Tahrir’e yönelik yasağın kaldırılması için gerekli belgeleri iletti.

Hizb-ut Tahrir Endonezya Medya Bürosu’ndan yapılan açıklamada; yüzlerce âlim ve öğrenci ile başkent Cakarta’daki İdari Mahkemeye gidilerek İslami parti Hizb-ut Tahrir’e yönelik yasağın kaldırılması için gerekli belgelerin iletildiği bildirildi.

Farklı bölgelerden katılan yüzlerce âlim, öğrenci ve Müslüman aktivist sloganlar eşliğinde idari mahkemeye doğru yürüdüler. Müslümanların desteği ile Hizb-ut Tahrir Endonezya sözcüsü Muhammed İsmail Yusanto İdari Mahkemeye belgeleri iletti.

Malang şehrinden gösteriye katılan Bahron Kemal’e neden katıldığı sorulduğunda, şu cevabı verdi: “Bu bir iman çağrısıdır, çünkü İslami eğitim ve özellikle Hizb-ut Tahrir’in taşıdığı fikirler, hükümet ve İslam’ı sevmeyen ona karşı olan diğer kesimlerce karalanıyor. Bu vesile ile Allah’ın dinini, Allah’ın dini için mücadele eden Hizbi, -Hizb-ut Tahrir Hilafet ile Allah’ın şeriatını getirmek istiyor- koruyoruz.” dedi.

Foto Galeri