Hizb-ut Tahrir’e Yönelik Yapılan Yargı Zulmüne Tepkiler Artarak Devam Ediyor ~ GÜNCELLENDİ
22 Aralık 2017

Hizb-ut Tahrir’e Yönelik Yapılan Yargı Zulmüne Tepkiler Artarak Devam Ediyor ~ GÜNCELLENDİ

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Yargıtay’da görüşülmeyi bekleyen Hizb-ut Tahrir üyelerinin yargılandığı dava dosyalarının birçoğunun bir hafta içinde birbiri ardına onanması üzerine Hizb-ut Tahrir tarafından bir basın açıklaması yayınlanmış ve kamuoyu bu konuda bilgilendirilmişti.

İlgili haber: Türkiye’de Yargı, Müslümanlara Yönelik ‘Yargısız’ İnfazlarına Devam Ediyor

Müslümanlara yönelik olarak gerçekleştirilen hukuksuz yargılamaları tekrar gündeme taşıyan Yargıtay’ca alınan bu kararlara toplumun farklı kesimlerinden tepkiler geldi. Duyarlılık sahibi STK, yazar, aktivist ve avukatlar destek mesajları yayınlayarak, bazı ajanslar ve haber siteleri de basın açıklamasını haberleştirerek konuyu gündem ettiler. Yeri geldikçe insan hak ve hukukundan dem vuran ulusal basının konuya duyarsız kalmaları ise dikkatlerden kaçmadı.

Konuya duyarlılık gösteren kişi, kurum ve haber sitelerinin destek mesajları ve yaptıkları haberlerden bazılarını sizlerle paylaşıyoruz:

•Rıdvan Kaya (Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Genel Başkanı):

Bu hukuksuzluğun, bu kinin nedeni nedir? Dönemler değişse de, Hizb-ut Tahrir davalarında hukukun çiğnenmesi kuralı değişmeyecek mi? Ortada tek bir silah bile yok ama 58 kişiye terör örgütü cezası veriliyor! https://t.co/kxus3aoh2R

— Rıdvan Kaya (@RidvanKaya_)

•Muharrem Balcı (Avukat):

Panele Davet

‘Altın Çağı’nı Yaşayan Yargı Yargısız İnfazlara Devam Ediyor pic.twitter.com/KawvhekcnV

— Muharrem BALCI, Av. (@avmbalci)

Şiddet kullanmayı ‘Niyet Okuma’ ile dosyaya yerleştiren adaletsiz eller kime ait?https://t.co/BmvrwZWdi9

— Muharrem BALCI, Av. (@avmbalci)

•Hayati Sedef (Araştırmacı-Yazar):

Hizbut Tahrir'e yönelik verilen kararlar sonrasında bu cümleyi kullanmak artık ihtiyaç olmuştur.
"Türkiye'de Müslümanlar için "ADALET" bir ütopya olarak zihinlerde yer almayı sürüdürüyor"

— Hayati SEDEF (@hayatisedef)

Bu ülkede ahtapot gibi her kuruma giren FETÖ ve yargısı, herkese yanlış yapmış ama bir tek islami camiaya yapmamış.
Ne tuhaf dimi, FETÖ'nün her cenaha yaptığı hatalar bir bir telafi edilirken, islami camia gündeme bile alınmıyor.
Burda bir kasıt görüyorum başka bir şey değildir.

— Hayati SEDEF (@hayatisedef)

**•Ö. Faruk Gergerlioğlu (**İnsan hakları aktivisti / T24 ve ArtıGerçek yazarı Hak ve Adalet Platformu Sözcüsü)

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ HERKES İÇİNDİR, KINIYORUM

Yargıtay 16. Ceza Dairesi 58 Hizb-ut Tahrir mensubu hakkında toplam 285 yıllık cezayı onamış
Cebir ve şiddet yöntemini kullanmadığı halde 16. Ceza Dairesi şu anda Hizb-ut Tahrir dosyalarına alelacele onama kararları veriyor.

— Ö.Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof)

•Murat Sadak (Avukat):

Mehmet Toprak (TV Programcısı):

Mevcut adaletsizliğin düzeltilmesini beklerken yenileri ekleniyor: Yargıtay 16. Ceza Dairesi 58 Hizbut Tahrir mensubu hakkında 285 yıllık cezayı onadı.

Hiçbir şiddet ve terör olayına karışmayanların sadece fikir ve inançlarından dolayı cezalandırmaları hangi vicdana sığar?

— Mehmet Toprak (@MehToprak)

•Said Şahin (HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı | Dış İlişkiler Başkanı):

Hizbuttahrir mensubu olduğu iddiası ile 58 kişiye verilen 285 yıl ceza, Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onaylanmış. 28 Şubatçılar ve FETÖ’cülerin idam sehpasına çıkardığı müslümanlar Ak Parti ipi ile asılıyor.

— Sait ŞAHİN (@Sait__Sahin)

•Erdal Elibüyük (HÜDA PAR Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı | HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı):

Yargıtay 16. Dairesi daha önce FETÖ hakimlerinin vermiş olduğu 58 Hizb-ut Tahrir üyesine toplamda 285 yıllık hapis cezasını onadı.#28Şubat

— Erdal Elibüyük (@erdal_elibuyuk)

28 Şubat sürecinin mağdur ettiği müslümanların sesini sağır sultan olsa duyardı fakat hükümet 16 yıldır duymamazlıktan geliyor.#28Şubat

— Erdal Elibüyük (@erdal_elibuyuk)

Hükümet bu mazlumların mağduriyetine çare olmayacaksa eğer başka kim bu hukuksuzluğu bitirecek?#28Şubat

— Erdal Elibüyük (@erdal_elibuyuk)

•Sıdkı Zilan (Avukat):

Hukuk adına utanç verici bir durum; bilirkişi raporları ortada; ortada terör örgütü yok; örgüt var ama asayişe dokunan tarafı yok, olsa bile TCK m 314 uygulanamaz; TCK m 220 vs kapsamındadır.

— Sıdkı Zilan (@sidkizilan)

~~~

••İLKHA

••Doğru Haber

••Hürseda

••Van Olay

'Müslümanlara yönelik yargısız infazlar devam ediyor'

İslami davadan yargılanan Müslümanlara yönelik uygulanan hukuk dışı uygulamalar yayımlanan yazılı bir açıklama ile kınandı.

İslami davadan tutuklu mahkûmların yıllardır zindanlarda tutulduğunu ve sudan bahanelerle Müslümanlara verilen cezaların Yargıtay 16'ıncı dairesi tarafından, elle tutulur bir gerekçe gösterilmeden mahkûmiyetle sonuçlandırıldığı ifade edilen Hizb-ut Tahrir açıklamasında, Müslümanlara yönelik yapılan bu uygulamaların yargısız infaz olduğu ifade edildi.

"Hukuk siyasetin köpeğidir"

Açıklamada; "İstiklal Mahkemelerinden günümüze kadar adeta gelenek olmuşçasına resmi ideolojiye boyun bükmeyen, demokrasiyi ve laikliği kabullenmeyen ve İslam'dan başka hüküm aramayan Müslümanlara yönelik mesnetsiz iddialar, hukuksuz uygulamalar ve yargısız infazlar devam etmektedir. "Hukuk siyasetin köpeğidir" diyen laik Kemalist anlayış, iktidarın kim olduğuna bakmaksızın, gerek İstiklal Mahkemeleri, gerek Devlet Güvenlik Mahkemeleri, gerek Özel Yetkili Mahkemeler, gerekse de Yargıtay eliyle görevini her daim yerine getirmektedir. Bunca süre zarfında onlarca hükümet değişse ve kanun maddelerinde güya iyileştirmeler yapılsa da, değişmeyen tek şey Müslümanlara yönelik uygulanan yargısız infazlardır." ifadeleri kullanıldı.

"Konferanslar düzenlemek, kitaplar ve dergiler çıkarmak, basın açıklamaları yapmak terör eylemi midir?"

AK Parti iktidarları döneminde hukuksuz uygulamaların katlanarak devam ettiği belirtilen açıklamada; "Zira yargının neredeyse sil baştan dizayn edildiği 15 Temmuz sürecinden sonra Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesi, selefi olan ve üyeleri "FETÖ" suçlamaları ile şu an yargılanan meşhur 9'uncu Ceza Dairesini aratmayan kararlara imza atmaktadır. Son günlerde genel de tüm İslami kesimlere, özelde ise Hizb-ut Tahrir yargılamalarına ait dosyalar karara bağlanarak her zamanki gibi Müslümanlara cezalar yağdırılmıştır. Yapılan tüm temyiz başvurularına rağmen Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesi, muhtelif dört dosyadan 58 Hizb-ut Tahrirli hakkında hukuka aykırı şekilde verilen 285 yıllık cezaları onaylamıştır. Bu hukuksuz kararlardan sonra Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesine soruyoruz; Konferanslar düzenlemek, kitaplar ve dergiler çıkarmak, basın açıklamaları yapmak terör eylemi midir? Şer'i bir hüküm olan Hilafeti savunmak mı suçtur? Ecnebi ve küfür olan demokrasiyi istemek meşru, Allah'ın vaadini, Rasulullah'ın müjdesini ve ümmetin kurtuluşunu istemek mi gayri meşrudur?" denildi.

Açıklamada son olarak; "Bizler, İslam'dan başka hiçbir şeyden razı olmayacak, korkmadan ve yılmadan da hakkı haykırmaya devam edeceğiz!" ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

~

••Yöneliş Haber: “Müslümanlara yönelik yargısız infazlar devam ediyor”

İslami davadan yargılanan Müslümanlara yönelik uygulanan hukuk dışı uygulamalar yayımlanan yazılı bir açıklama ile kınandı.

İslami davadan tutuklu mahkûmların yıllardır zindanlarda tutulduğunu ve sudan bahanelerle Müslümanlara verilen cezaların Yargıtay 16’ıncı dairesi tarafından, elle tutulur bir gerekçe gösterilmeden mahkûmiyetle sonuçlandırıldığı ifade edilen Hizb-ut Tahrir açıklamasında, Müslümanlara yönelik yapılan bu uygulamaların yargısız infaz olduğu ifade edildi.

“Hukuk siyasetin köpeğidir”

İLKHA'da yer alan habere göre açıklamada; …

~

••Haksöz Haber: Hukuksuz Yargı Çarkı Zulüm Üretmeye Devam Ediyor

Yargıtay 16. Ceza Dairesi 58 Hizbut Tahrir mensubu hakkında toplam 285 yıllık cezayı onadı.

Konuyla ilgili Hizbut Tahrir’in yaptığı basın açıklamasını aşağıda ilginize sunuyoruz:

"Altın Çağını Yaşayan" Yargı, Müslümanlara Yönelik Yargısız İnfazlarına Devam Ediyor

__________

Bahadır Kurbanoğlu da Hilal TV'de sunduğu Sözü Esirgemeyen programında Hizbut Tahrir üyelerine reva görülen bu hukuksuzluğu gündeme taşıdı.

Bahadır Kurbanoğlu'nun konuyla ilgili değerlendirmelerini aşağıdaki videoyu tıklayarak izleyebilir veya dinleyebilirsiniz:

~

••Islah Haber

••Hakyol Haber: Türkiye’de Yargı, Müslümanlara Yönelik ‘Yargısız’ İnfazlarına Devam Ediyor

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Ofisi “Altın Çağını Yaşayan” Yargı, Müslümanlara Yönelik Yargısız İnfazlarına Devam Ediyor” başlıklı ‘Basın Açıklaması’ yayımladı.

Yapılan açıklamada; “Özellikle AK Parti iktidarları döneminde hukuksuz uygulamalar katlanarak devam etmektedir. Zira yargının neredeyse sil baştan dizayn edildiği 15 Temmuz sürecinden sonra Yargıtay 16. Ceza Dairesi, selefi olan ve üyeleri “FETÖ” suçlamaları ile şu an yargılanan meşhur 9. Ceza Dairesini aratmayan kararlara imza atmaktadır.”

“Yapılan tüm temyiz başvurularına rağmen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, muhtelif dört dosyadan 58 Hizb-ut Tahrirli hakkında hukuka aykırı şekilde verilen 285 yıllık cezaları onaylamıştır.” ifadelerine yer verildi.

İşte o açıklama;

"Altın Çağını Yaşayan" Yargı, Müslümanlara Yönelik Yargısız İnfazlarına Devam Ediyor

~

••Haber Duruş: Hukuksuz yargı çarkı zulüm üretmeye devam ediyor

Yargıtay 16. Ceza Dairesi 58 Hizbut Tahrir mensubu hakkında toplam 285 yıllık cezayı onadı.

Konuyla ilgili Hizbut Tahrir’in yaptığı basın açıklamasını aşağıda ilginize sunuyoruz:

"Altın Çağını Yaşayan" Yargı, Müslümanlara Yönelik Yargısız İnfazlarına Devam Ediyor

~

••İslam ve Hayat: Yargıtay`ın, 58 Hizb-ut Tahrirli Müslümana verilen 285 yıllık cezaları onaylanmasına tepki

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin muhtelif dört dosyadan 58 Hizb-ut Tahrirli hakkında verilen 285 yıllık cezaları onaylanması konusunda Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Ofisi Yargı, Müslümanlara Yönelik Yargısız İnfazlarına Devam Ediyor` başlıklı bir basın açıklaması yayınladı. …

~

••Ekran Gazetesi: Hukuksuz Yargı Çarkı Zulüm Üretmeye Devam Ediyor...

Hukuksuz Yargı Çarkı Zulüm Üretmeye Devam Ediyor...

Yargıtay 16. Ceza Dairesi 58 Hizbut Tahrir mensubu hakkında toplam 285 yıllık cezayı onadı. Konuyla ilgili Hizbut Tahrir Türkiye medya bürosu bir basın açıklaması yaptı.

İşte o basın açıklaması:

"Altın Çağını Yaşayan" Yargı, Müslümanlara Yönelik Yargısız İnfazlarına Devam Ediyor