Hizb-ut Tahrir: "Bin Selman Efendilerine Hizmette Sınır Tanımıyor!"
03 Ekim 2023

Hizb-ut Tahrir: "Bin Selman Efendilerine Hizmette Sınır Tanımıyor!"

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir, Suudi Krallığı’nın “İsrail” ile normalleşme yolunda ilerleme kaydettiğini açıklamasının ardından “Bin Selman ve Yahudilerle Normalleşme" başlıklı bir analiz yayımladı. Suudi Arabistan, Arapların ihanet anlaşması trenine binmeye ve Yahudi varlığıyla ilişkiler kurmaya mı hazırlanıyor?

Hizb-ut Tahrir’in yayımladığı analizde; “Suudi Arabistan, tüm Filistin’in kurtuluşu için Yahudilerle savaşa inanmayan bölge hükümetlerden biri olduğundan, hükümet Yahudi varlığıyla bir süredir bazı gizli temaslarda bulunuyordu. Bu nedenle Suudi Arabistan prensipte Yahudi varlığıyla ilişki kurmaktan gocunmaz. Nitekim 2002 yılında Arap ihaneti girişimini başlatan da önceki kralı Abdullah bin Abdülaziz’di ve Suudi Arabistan sürekli olarak bu girişime bağlılığını açıklıyor.” ifadelerine yer verdi.

Analizde, “Amerika açısından ise tüm Amerikan yönetimleri, Yahudi varlığının istikrara kavuşturulması, bölgeye entegrasyonu ve garabet özelliğinin ortadan kaldırılması için onlarca yıldır Yahudiler ile komşuları Arap yöneticileri arasında “barışı” tesis etmek için çalışmışlardır. Bu, iki Amerikan partisinin (Demokrat ve Cumhuriyetçi) üzerinde anlaşmazlık yaşamadığı bir konudur. Her ne kadar söz konusu normalleşme taraflarının normalleşmeleri için zemin uygun olsa da ancak bu mesele çok büyük siyasi komplikasyonlarla doludur.” uyarıları dikkat çekti.

Analizin tamamını https://hizb-turkiye.com/bin-selman-ve-yahudilerle-normallesme_d1010.html linkinden okuyabilirsiniz…