‘Hilafetin yıkılması ile çökmüş bir toplumun çözümü ancak Hilafet olabilir’
09 Mart 2015

‘Hilafetin yıkılması ile çökmüş bir toplumun çözümü ancak Hilafet olabilir’

kokludegisim.net

Köklü Değişim Bursa, Bayanların İade-i Hilafet haftası nedeni ile düzenlemiş olduğu ‘ Hilafetin yıkılması ile çökmüş bir toplumun çözümü ancak Hilafet olabilir’ konulu konferans yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Yasemin Kömür’ün sunuculuğunu yaptığı konferans, Zahide Çetinbudak’ın okumuş olduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hilafetin farziyeti ve kaldırılışı ile alakalı sinevizyon gösteriminin ardından, Derya Özer ‘Hilafet yokluğun hüsran’ konulu şiirini seslendirdi.

Konuşmacı Gurbet Arat konuşmasında hilafetin İslami anlamda öneminden, yıkılmasından sonra Müslümanların nasıl bir hale geldiğinden, özellikle bir kadın olarak siyasi ve toplumsal götürülerinden bahsetti. Arat Hilafetsiz Müslümanların nerede olursa olsun asla İslam’ın hükümlerini uygulayamayacağından, aynı zamanda nerede olursa olsun bütün Müslümanlara Hilafetin kurulması için mücadele etmesi gerektiğinden bahsetti. Ayrıca gayri İslami bir nizamda kadın olmanın zorluklarına değinen Arat, kadınların yaşadığı haksızlık ve zulümlerin her gün artarak devam etmesine rağmen, devletin bu konuda duyarsız kalmasından bahsetti. Sık sık tekbirlerin getirildiği konu, Hilafetin yeniden kurulması ve Müslümanların eski izzetli günlerine kavuşması temennisi ile tamamlandı.

Gurbet Arat’ın ardından Yasemin Kömür ‘Ey Ümmetin yitiği’ adlı şiirini okurken dinleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Program Zahide Çetinbudak’ın duası ile son buldu.