Halep Kasabı Bayramda Cinayet Mahallinde
10 Temmuz 2022

Halep Kasabı Bayramda Cinayet Mahallinde

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Halep’i Rusya ve İran’ın askeri desteğiyle yerle bir eden ve binlerce Müslümanı katleden zorba diktatör Esed 11 yıl sonra cinayet mahallini ziyaret etti.

MepaNews’te yer alan habere göre, Esed ailesi Halep ziyaretinde kentteki esnaflar ile görüştü ve bombaladığı tarihi Emevi Camii'ni de gezdi.

Emevi Cami 2013 yılında Esed rejimi güçlerince ağır silahlarla hedef alınmış ve caminin doğu duvarı yıkılmıştı.

Öte yandan Beşar Esed, ziyaret kapsamında Kurban Bayramı namazını Halep Sahabe Abdullah bin Abbas Cami'nde kılarak objektiflere poz verdi.

Esed ayrıca namaz sonrası Halep valisi ve Baas Partisi il yetkilileriyle de görüştü.

Katil profilini hafızalardan silmek için Esed, kurgulanmış bu tip ziyaretlerde bulunup, ibadet yaparken çekilmiş fotoğraflarını da servis ettiriyor.

Rusya'nın 2016-2018 yılları arasında düzenlediği hava saldırılarında en fazla sivil kaybı 3052 kişiyle Halep'te yaşandı. Halep'i sırayla 1083 sivilin yaşamını yitirdiği İdlib ve 1665 sivil kaybıyla Deyr ez Zor takip ediyor. Bu sayılara İran, Lübnan’daki partisi ve Esed rejiminin katliamları dahil değil. Diktatör rejimin ayakta kalabilmesi için yüz binlerce Müslüman vahşice katledilirken 10 milyondan fazla Müslüman ise evinde yurdunda edildi. Bu korkunç katliamlar kurtulmak isteyenler ise sığındıkları ülkelerde ırkçı saldırılara maruz kalıyor.

ABD, bölgedeki çıkarlarını korumak için 11 yıldır Esed rejimini gerek kendi müdahaleleriyle gerekse Astana Üçlüsü’nün masada ve sahadaki operasyonlarıyla ayakta tutmaya çalışıyor. Halep, Esed rejimine teslim edilmeden önce aylarca kimyasal silahlar ve her türlü bombayla hedef alındı. Özellikle Pazar yerleri, okullar, fırınlar ve parklar Rus uçakları tarafından şiddetli bir şekilde bombalandı. Suriye halkının İslami devrimini çökertmek isteyen sahadaki aktörler bu şekilde başarılı olamadı. Ankara’nın Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı operasyonunu başlatması üzerine bir kısım muhalif güçler Halep cephesini terk ederek bu operasyona destek verdi. Böylece Halep cephesi zayıflatıldı ve şehir düştü. Rusya, Türkiye ve İran’ın ortak hareket ettiği Astana Üçlüsü’nün masada imzaladığı anlaşmayla şehir katil Esed rejimine teslim edildi.