Gündem Özel’de Ekonomik Krize İslami Çözüm Faaliyetleri Değerlendirildi
24 Mart 2022

Gündem Özel’de Ekonomik Krize İslami Çözüm Faaliyetleri Değerlendirildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim olarak hazırladığımız “Ekonomik Krize 10 Maddede İslami Çözümler” başlıklı rapor kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler Gündem Özel programında konuşuldu.

Değişim TV YouTube kanalından canlı yayınlanan programın moderatörlüğünü Köklü Değişim Medya İstanbul Temsilcisi Muhammed Emin YILDIRIM üstlendi. Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Mahmut KAR ve Köklü Değişim Yazarı Musa BAYOĞLU programa stüdyo konuğu olarak, Köklü Değişim İstanbul Esenyurt Temsilcisi Ali GÜRGÜN, Köklü Değişim Diyarbakır Temsilcisi Burhan ERCAN, Köklü Değişim İzmir Temsilcisi Abdulmelik KILIÇ, Köklü Değişim Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet GÖÇMEN, Eğitimci ve İş adamı Abullatif BİTKAY ve eski radyo programcısı Mesut Bilal BUĞDAY canlı bağlantı üzerinden katıldılar.

Programda “Ekonomik Krize İslami Çözüm” kapsamında Türkiye genelinde yaklaşık dört aydır sürdürülen konferans, söyleşi, panel ve ziyaret çalışmaları değerlendirildi.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, raporun hangi amaçla ve kimler tarafından hazırlandığını ifade ettikten sonra raporu hazırlarken “İslam’da İktisat Nizamı”, “İdeal Ekonomi Politikası”, “Hilafet Devletinde Maliye”, “İktisadi Sorun ve Krizlerin Sahih Çözümü” ve “Hilafet Devleti Anayasa Tasarısı” isimli kaynaklar başta olmak üzere birçok yardımcı kaynaklardan istifade ettiklerini söyledi. Mahmut KAR ayrıca Türkiye genelinde yapılan faaliyetler hakkında istatistiki bilgiler vererek, kamuoyundan gelen tepkilerin çok olumlu olduğunu ifade etti.

Mahmut KAR’dan sonra değerlendirme yapan Musa BAYOĞLU, “Ekonomik Krize 10 Maddede İslami Çözümler” raporuna temel teşkil eden İslami iktisat nizamını diğer iktisat sistemlerinden ayıran özellikleri ortaya koyduktan sonra İslami iktisat sisteminin geçmişte 13 asır başarıyla uygulandığı gibi bugün ve gelecekte de uygulanabilir olduğunu, çünkü İslam’ın Allah’tan gelen bir din ve hayat nizam olduğunu anlattı. Bayoğlu, katıldığı söyleşi ve konferanslarda edindiği izlenimin insanların İslam’a ne kadar susamış olduğunu açık bir şekilde gösterdiğini, nesli ve ekini ifsat eden kapitalist sömürü düzeninin sonunun çok yakın olduğunu vurguladı.

Programa canlı bağlantı üzerinde katılan konuklar ise katıldıkları konferans ve söyleşilerde yaşanan atmosferi değerlendirerek, önemli diyaloglar aktardılar. Nihayetinde “Ekonomik Krize İslami Çözüm” çalışmalarına gösterilen ilginin, İslam’ın toplumun her kesiminin birleştiren en büyük payda olduğu programda ortak bir görüş olarak ortaya çıktı.

Program’da ayrıca “Ekonomik Krizlere İslami Çözüm Etkinlikleri” başlıklı bir video da izleyicilere sunuldu.

Programın tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz.

#EkonomikKrizeİslamiÇözüm