Gaziantep’teki Provokasyona Vali Cevap Verdi
27 Mayıs 2020

Gaziantep’teki Provokasyona Vali Cevap Verdi

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Türkiye’de kötü bir şey gerçekleştiğinde Suriyelileri suçlamayı kendine adet edinmiş ırkçı, İslam düşmanı provokatörler bu sefer de koronavirüs üzerinden Suriyelileri hedef gösterdi. Valilik provokasyonu işaret ederek Suriyeli vaka sayısını açıkladı.

Gaziantep Valiliği, kentteki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreciyle ilgili yapılan haber ve paylaşımlarda kaynağı belli olmayan ve gerçeklerle örtüşmeyen vaka sayılarına yer verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, salgın süreciyle bazı haber ve paylaşımlara işaret edilerek, şunları ifade etti:

"Son zamanlarda ilimizde pandemi süreciyle ilgili yapılan haber ve paylaşımlarda kaynağı belli olmayan ve gerçeklerle örtüşmeyen vaka sayılarına yer verilmektedir. Söz konusu haber ve paylaşımların devam etmesi halinde bu haber ve paylaşımları yapan kişi ve kurumlar halkında vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk etmeleri nedeniyle adli ve idari işlem uygulanacaktır."

Toplam Suriyeli Vaka Sayısı 3 Kişi

Öte yandan Vali Davut Gül de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla konu hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Gül, Twitter hesabından kendisine ulaşarak, vakaların kentteki Suriyelilerden kaynaklandığı iddiasında bulunan bir kişiye verdiği yanıtta, "Sizleri tenzih ediyorum ama maalesef bazı art niyetli kişiler toplumumuzda oluşan birlik beraberlik duygusunu zayıflatmak için çeşitli meseleleri provoke etmek istiyorlar. Bu konuda sizlere de yanlış bilgi verilmiş olabilir. İlimizde toplam Suriyeli vaka sayısı 3 kişidir" bilgisini paylaştı.