Gasıp Yahudi Varlığı’ndan Filistinli Müslümanlara 'İdam Cezası' Tasarısı
26 Aralık 2017

Gasıp Yahudi Varlığı’ndan Filistinli Müslümanlara 'İdam Cezası' Tasarısı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Filistinli Müslümanlara yönelik şiddetini arttıran “İsrail”, skandal bir adım atarak yarın Filistinlilere “idam cezası” getirmeyi öngören tasarının oylanacağını duyurdu.

ABD’nin Kudüs kararının ardından Filistinlilere yönelik şiddetini arttıran “İsrail”, bu kez de Filistinlilere “idam cezasını” getirmeyi öngören tasarıyı oylayacak.

Yahudi varlığı “İsrail”, bu skandal oylamayı yarın “İsrail” Parlamentosu Knesset’te gerçekleştirecek. Kudüs’te, ABD Başkanı Donald Trump’ın kararını protesto eden Filistinlileri darp eden ve ölümüne neden olan “İsrail” güçleri, Filistinlileri “terörist” olarak nitelendirirken oylamaya ilişkin açıklamada “İsrail” Savunma Bakanı Avigdor Liberman’dan geldi.

Liberman, işgal ettikleri Kudüs’ün asıl sahiplerini terörist olarak suçlayarak, Filistinli mahkumların vatandaşları kaçırma girişiminde bulduğunu iddia etti.

“İsrail”li Bakan Liberman, parlamentoda yarın Filistinlilere idam cezası getirilmesini öngören yasa tasarısının oylanacağını söyledi. Filistinlilere idam cezası verilmesini öngören tasarıda ilerleme sağlanacağına ilişkin söz veren Liberman, “İsrail” hapishanelerine giren her terörist, diğer tüm teröristleri “İsrail” vatandaşlarını kaçırmaya, askerleri öldürmeye teşvik etmekte” dedi.

Liberman, Kudüs meselesindeki en büyük destekçisi ABD’yi işaret ederek, “Teröre karşı gündelik mücadelemizde dünyanın en büyük ve en güçlü demokrasisini takip etmememiz için hiçbir sebep yok" ifadelerini kullandı.