Fransız ve Amerikan Askerleri Menbiç’te Ortak Devriye Görevi Yürütüyor
01 Mayıs 2018

Fransız ve Amerikan Askerleri Menbiç’te Ortak Devriye Görevi Yürütüyor

Ajanslar-Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Fransız askerlerinin Menbiç’in sınırlarında nöbet tutarken görüntülerine ulaşıldı. Menbiç’e gelen 50 Fransız askerinin kuzeyde bir askeri üs kurduğu söyleniyor.

Fransız askerlerin Menbiç’te Sacur Çayı bölgesinde 2 askeri araçla nöbet tuttuğu görülüyor. Askerlerin nöbet tuttuğu araçlara Fransa bayraklarının asılması dikkat çekti.

Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) bağlı Menbiç Askeri Meclisi’nden üst düzey bir yetkili:

”Fransız askerler kısa bir süre önce Menbiç’e geldi. Şimdi Menbiç’in kuzeyinde askeri bir üs kuruyorlar. Sacur Çayı bölgesinde sürekli devriyeye çıkıyorlar. Askeri araçlarıyla bölgede nöbet tutuyorlar. Askeri araçların üzerinde Fransız bayrağı bulunuyor. Fransız askerler Menbiç’in değişik bölgelerinde boy gösteriyor. Genelde Menbiç’in sınırlarında bulunuyorlar. 50 civarında Fransa askeri var.”

Fransız-Amerikan Askerleri Ortak Devriyede

Ebu Adıl, Fransız askerlerin Menbiç’te askeri varlıklarını artırdığını ve sınırda nöbet tuttuğunu, Fransa askerlerinin ABD askerleriyle birlikte devriye gezdiğini aktardı.

Stratejik öneme sahip bir bölge olan Menbiç, güneyde Halep’e 85, kuzeyde Cerablus’a 40, doğuda Kobani’ye 65, batıda El Bab’a 45 kilo metre mesafede stratejik öneme sahip bir yerleşim alanı.

Mattis: Fransız Özel Kuvvetleri ABD’nin Operasyonlarını Güçlendirmek İçin Konuşlandı

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Fransız özel harekat güçlerinin son iki hafta içinde ABD liderliğindeki koalisyon gücünü artırmaya yardım etmek için Suriye’ye geldiğini söyledi.

Washington’da konuşan Mattis, ABD’nin Suriye’den çekilip çekilmeyeceği sorulduğunda, Başkan Trump’ın ”çok yakında” olacağı yönündeki sözlerini aktardı. Mattis, şu anda çekilmiyoruz, “Yeniden güçlü bir çaba göreceksiniz” dedi.

“Sınırın Irak tarafında artan operasyonlar göreceksiniz ve Fransızlar bizi son iki hafta içinde özel kuvvetler ile Suriye’de güçlendirdi. Şu anda devam eden bir mücadele var.”

Trump, ABD ‘nin Suriye’ de “güçlü ve kalıcı bir iz bırakmak” istediğini söyledi. Şu anda Suriye’de yaklaşık 2 bin ABD askeri bulunuyor, bunların çoğu komando.

Mattis, IŞİD mücadelesi için daha fazla “bölgesel destek” görmek istediğini söyledi.

ABD, Suriye’de varlığını sürdürme sebebi olarak sözde IŞİD tehdidini öne sürse de, Batılıları korkutan husus, Suriyeli Müslümanların İslami taleplerinden vazgeçmemiş olmasıdır.

Bölge halkı Cuma namazı sonrası sokakları, meydanları doldurarak yüksek sesle ‘devrimin kurtarılması’, ‘grupların birleşmesi’ ve ‘Hilafetin kurulması’ taleplerini dile getirmeye devam ediyor.

İlgili haber için linke tıklayın…

http://kokludegisim.net/haberler/suriye-de-daha-her-sey-bitmedi-devrim-yeniden-basliyor.html