Fransa’da Bir Cami Daha Saldırıya Uğradı
07 Mayıs 2022

Fransa’da Bir Cami Daha Saldırıya Uğradı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Fransa’da bir camiye daha saldırı düzenlendi. İslam’a açıkça savaş açan, Rasulullah (s.a.v.)’e hakaret içeren karikatürleri ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savunan Macron yönetimindeki Fransa’da artık İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık cebir ve şiddete dönüşmüş durumda. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Macron’la yaptığı görüşmede seçim zaferini tebrik etti.

Fransa'nın doğusundaki Mulhouse kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı camiye namaz esnasına İslam karşıtı saldırıya sahne oldu. Türk Kültür Merkezi (CCT) bünyesindeki caminin duvarına dün sabah namazı sırasında bir saldırgan hakaret içerikli ifadeler yazdı.

CCT Başkanı Mustafa Düzenli, ilk kez bu tip bir saldırıyla karşılaştıklarını açıkladı.

Namaz esnasına denk gelmesi nedeniyle saldırının organize olduğu kanaatini taşıdığını dile getiren Düzenli, imamın namazdan önce saldırının gerçekleştiği duvarın önünden geçtiğini ve bu sırada duvara henüz herhangi bir şeyin yazılmamış olduğunu belirtti.

Bölgedeki Müslümanların endişe içinde olduğunu ifade eden Düzenli, "Cuma günleri namaz için 1000'den fazla kişi toplanıyor. Bunu yapan daha başka şeylere de kalkışabilir" diyerek yetkilileri uyardı.

Saldırı sonrası olay hakkında soruşturma başlatıldı.

Cuma akşamı aynı bölgede bulunan Metz kentinde DİTİB’e bağlı başka bir camiye molotofkokteylleriyle kundaklanmıştı.

Fransa’da Macron yönetiminin, Ağustos 2021'de kabul ettiği ve Müslümanların hayatına müdahale ettiği, onları ötekileştirdiği gerekçesiyle eleştirilen "ayrılıkçılıkla mücadele" yasasıyla birlikte Müslümanlara ve cami ile mescitlere yönelik saldırılar artış göstermeye başladı. Macron’un bu adımıyla resmen Müslümanları hedef göstermişti.

Devlet eliyle İslam’a ve Müslümanlara açılan aleni savaş sonrası Fransa’da Şubat 2018'den Ocak 2022'ye kadar 25 bine yakın cami, okul, dernek ve iş yerinin kontrol edildiği, aynı dönemde 20'den fazlası cami olmak üzere bu kuruluşların 718'inin kapatıldığı belirtilmişti.

Komünist Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı zorba politikaları takip eden Fransa’da çok sayıda Müslümanın ülkeyi sessizce terk ettiği medyaya yansımıştı.

İnsan haklarını savunduğunu iddia eden Fransa, aldığı bu zorba kararlarla maskenin altındaki bilinen gerçek yüzünü ortaya koymuş oldu.

Macron-Erdoğan Görüşmesi

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron’u Fransa Cumhurbaşkanlığı’na yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik etti. Seçim sonuçlarının Fransa için hayırlı olması temennisinde bulunduğu görüşmede Erdoğan, uzun zamandır devam eden bu saldırılar ve Macron’un İslam karşıtı politikaları hakkında eleştiri ya da bir uyarı da bulunmadı.