Fransa’da “18 Yaşından Küçüklere” Başörtüsü Yasağı!
16 Ocak 2021

Fransa’da “18 Yaşından Küçüklere” Başörtüsü Yasağı!

Şarku’l Avsat

Köklü Değişim Medya

Fransızlar, 18 yaşından küçük Müslüman kızların başörtüsü takmasının yasaklanması için "Cumhuriyetçi ilkeleri güçlendirme" yasa tasarısına 2 değişiklik getirdi.

Fransız Milletvekili Aurore Bergé ve Jean-Baptiste Moreau, Müslümanları hedef alan ve Pazartesi günü Ulusal Meclis'te tartışılacak olan "Cumhuriyetçi ilkeleri güçlendirme" yasa tasarısına 2 değişiklik getirdi. Bergé ve Moreau, 18 yaşından küçük Müslüman kızların başörtüsü takmasını yasaklanmasını hedefliyor.

Yasa tasarısına ilişkin ilk değişiklik “18 yaşından küçüklerin kamusal alanda herhangi bir dini sembol takmasını yasaklamayı" kapsıyor. Getirilen ikinci değişiklik ise "18 yaşından küçükler için kadınların erkeklere göre sözde aşağılanmasına neden olacak herhangi bir kıyafet veya giysinin giyilmesini yasaklamayı" amaçlıyor.

"Cumhuriyetçi ilkeleri güçlendirme" tasarısı ülkede İslam ile mücadele için araçlar sağlamayı hedef ediniyor. Ancak Müslümanları kısıtlamalara maruz bırakması nedeniyle çok eleştiriliyor. Yurtdışından imam getirilmesi yasaklanırken, derneklerin feshedilmesi kolaylaştırılacak. Yasa ile birlikte camilere yurt dışından gelen fonlar denetlenecek.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un yasa tasarısına destek vermesinin ardından, birçok ülkede Fransız ürünlerine boykot çağrıları yapılmıştı.