Fransa’da Bir Cami Daha Saldırıya Uğradı
21 Kasım 2022

Fransa’da Bir Cami Daha Saldırıya Uğradı

Köklü Değişim Medya

Özellikle Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un İslam düşmanlığı ve bu kapsamda yürüttüğü politikalarla tırmanışa geçen cami saldırılarına bir yenisi eklendi.

Avrupa Birliği’nde en fazla Müslüman nüfusa sahip ülke olan Fransa'da camilere yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Orne vilayetindeki Flers kentinde Fransız-Türk camiine İslam düşmanı saldırganlar tarafından tehdit içerikli yazılar yazıldı.

Yerel basındaki haberlere göre, caminin duvarına "İslam, Avrupa'dan defol" ve Neonazi içerikli bir ifade olan "Şarlman tümeni" yazıldı.

Olayın ardından güvenlik güçlerinin ibadet yerlerinin etrafındaki devriyeleri arttırdığı aktarıldı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin Twitter'dan yaptığı açıklamada, olayı kınayarak, soruşturma açıldığını belirtse de bu saldırı aslında İslam düşmanı Fransa devletinin yürüttüğü politikalarla tırmanışa geçmiş durumda.

Son 5 senede Müslümanlara yönelik adaletsizlikler Fransa devleti tarafından yasalarla resmileştirildi. Müslüman sivil toplum kuruluşların feshedildi, Müslümanların yasalarla dolaylı veya dolaysız şekilde hedef alındı, okullarda başörtüsü yasaklandı, Müslümanlara hakaret içerikli siyasi söylemler ve Fransız hükümetinin İslam’ı istediği kalıba sokma girişimleri dayatılmaya devam ediyor.

Bu politikaların uygulanmasında Cumhurbaşkanı Macron, Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer ve valilerin önemli rol oynadığı biliniyor.

Fransa’da camilerin yanı sıra Müslümanlara da sokaklarda saldırılar düzenleniyor. Ayrıca İslam’a karşı hakaret içerikli karikatürler “fikir ve ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirilip yayımlanırken, Kur’an-ı Kerim’in bazı ayetlerinin camilerde okunmasına izin verilmiyor.