
Fidan, Terör ve Soykırımın Hamisi Blinken İle Görüştü
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile telefonda görüştü.
Filistin’de süren işgal ve soykırımın destekçisi Blinken ile görüşen Fidan, görüşmede, bilhassa Gazze'nin kuzeyindeki insani durumun felaket boyutuna ulaştığına dikkati çekerek, insani yardımların Gazze'ye kesintisiz biçimde ulaştırılmasının önemine değindi.
Görüşmede Lübnan'daki son gelişmeler de değerlendirilirken, savaşın bölge geneline yayılmasının önlenmesi için tüm tarafların itidalli davranması gerektiğini vurgulayan Fidan, zaman kaybetmeksizin Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve ‘İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını sonlandırması gerektiğini ifade etti.
Görüşmede, Ukrayna'daki son durum da ele alındı.
Ayrıca PKK terör örgütünü askeri ve siyasi olarak destekleyen ve Suriye’deki kolu PYD’yi bizzat kontrol eden ABD’nin mesajını ileten Blinken, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle başsağlığı diledi.
Benzer Haberler

Bahçeli’den, "Erdoğan’ın Filistin’i Havale Ettiği BM ve İİT"ye Eleştiri

Osmanlıya Düşman İşgalci ‘İsrail’den Mustafa Kemal’e Övgü

Gazze’de Kan Akıyor: Katar, Mısır ve Türkiye, Sözde Ateşkes İçin Toplanıyor

MİT Başkanı Kalın, Trump Planı İçin Hamas’la Görüştü

Aydın’da Müslümanlara Operasyon

Mutlak Butlan Sonrası CHP’de Neler Oluyor?

Dünya Kupası'nda İmani Rest: "Namazdan Daha Önemli Ne Var?"

Asıl Mutlak Butlan, İslam’ı Yok Sayan Laik Düzendir

İslami Değerler ve Müslümanlar Hedef Alınıyor

ABD-İran Mutabakat Zaptının Tüm Detayları Ortaya Çıktı

Trump: “Hizbullah’la Suriye Mücadele Etmeli”


