
Fatih Altaylı Yine Suriyeli Muhacirlere Nefret Kustu
Köklü Değişim Medya
Fatih Altaylı, Suriyeli muhacirlere duyduğu kin ve nefreti canlı yayına taşıdı. Bu tip çirkin söylemlerle hedef gösterilen muhacirlere karşı girişilen saldırılar ortadayken kimi ırkçı siyasetçi ve gazeteci ilkel kabilelerin alışkanlığını sürdürmeye devam ediyor.
Stüdyoda bilim adamlarıyla koronavirüs hususu konuşulurken Fatih Altaylı, sözü Suriyeli muhacirlere getirerek şu çirkin ifadeleri kullandı:
"Hocam Türkiye'nin sahibi onlar, biz misafir gibiyiz. Yakında bizi atacaklar, öyle bir hal var ortalıkta. Son derece özgürler, hiçbir konuda yükümlülükleri yok. Yasaklar onları bağlamıyor, bizleri bağlıyor. Açık söylemek gerekirse, Türkiye'yi biz savaşsız Suriye'ye kaybettik. 4 milyon askerle gelip Türkiye'yi esir almış vaziyette görünüyorlar. Sokağa baktığımız zaman ortaya çıkan tablo bu.
Sağlık hizmetleri onlara bedava, Türk vatandaşlarına değil. Sokaklar Türk vatandaşlarına yasak, onlara değil. Ellerini kollarını sallayarak girip çıkabiliyorlar kimse onlara bir şey sormuyor. Neyse konumuz Suriyeliler değil ama buna karşı da bir şey yapılması lazım. Meclis kürsüsünden bağırmakla olmuyor bu işler. Bunlarla ilgili de bir şey yapılması lazım, eğer ortalıkta bu işlerle ilgilenen birtakım bakanlıklar varsa."
Altaylı’nın söylediklerinin neredeyse çoğu yalan ve uydurma olsa da, Türkiye’de en rahat saldırılan, hakaret edilen ve saldırıya maruz kalan Suriyeli muhacirler olduğu için ırkçı zihniyete sahip saldırganlar bu çirkin işlerini utanmadan her platformda sergilemekten çekinmiyor. Altaylı daha önce de Suriyeli muhacirleri hedef alan bu tip çirkin söylemlerde bulunmuştu.

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi

Trump’tan, İran’a Hürmüz Tehdidi








