Fahiş Kira Artışını Kabul Etmeyen Suriyeli Kiracısının Kapısını Baltayla Kırdı
14 Ocak 2022

Fahiş Kira Artışını Kabul Etmeyen Suriyeli Kiracısının Kapısını Baltayla Kırdı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Türkiye’de yaygın bir şekilde görülen 'karşısındaki Suriyeli olunca her türlü rezilliği mubah sayma' fikri ile hareket eden saldırgan ev sahibi, fahiş kira artışını kabul etmeyen Suriyeli kiracısının kapısını baltayla kırdı. İktidar ve muhalefetin ırkçı, milliyetçi söylemleri, saldırganlara ve mültecileri hedef gösterenlere gereken cezaların verilmemesi, utanç veren suskunluk nedeniyle kötülük tüm ülkeye yayılmış durumda.

Bayrampaşa'da bir ev sahibi kira artışını kabul etmeyen Suriyeli kiracının evine baltayla kırdı. İddialara göre ev sahibi bin 200 lira olan kirayı 4 bin liraya çıkarmak istedi. Kiracı ise bu zammı kabul etmedi. Görüntülerde ev sahibi olduğu iddia edilen şahıs Suriyeli ailenin evde olmadığı bir anda evin kapısını baltayla kırıyor. Ev sahibinin baltayla saldırısının görüntüleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Ankara ve İstanbul’da yaşanan çirkin olaylar, İzmir’de 3 Suriyeli gencin uyurken benzin dökülerek yakılmasına ve ırkçı saldırıların artmasına rağmen mültecileri hedef gösteren siyasilere yönelik bir işlem yapılmıyor. Bu hukuksuzluktan cesaret alan saldırganlar ise her türlü vandallığı bir hak olarak görüyor. Irkçı faşistlerin çirkin söylemleriyle kötülük tüm ülkeye hızla yayılıyor.