Evinden Uzaklaştırıldı Isınırken Öldü
12 Aralık 2019

Evinden Uzaklaştırıldı Isınırken Öldü

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Kamuoyunda “6284” olarak bilinen ve tepkilere neden olan kadının beyanına dayalı evden uzaklaştırma yasası ile evinden uzaklaştırılan 67 yaşındaki yaşlı adam otomobilde piknik tüpüyle ısınmak isterken hayatını kaybetti.

Eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle hakkında evden uzaklaştırma kararı bulunan Haydar Ali Durkun, bir süredir barındığı otomobilinde piknik tüpüyle ısınmaya çalışırken yaşamını yitirdi. Batı’dan ithal İstanbul Sözleşmesi ve ona uyumlu yasalar çıkarılmasıyla ıslah değil ifsadın daha da arttığı, şiddetin, cinayetlerin ve intiharların çoğaldığı istatistiklere de yansıyor.

Mamak ilçesinde Akdere Merkez Camisi önünde bulunan 06 AY 8446 plakalı otomobilde bir kişinin hareketsiz yattığı ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, otomobilin kapısını açtıklarında 67 yaşındaki Haydar Ali Durkun'un cansız bedeniyle karşılaştı. Polis ekipleri, bu sırada otomobilde yanan piknik tüpü buldu.

Sağlık ekiplerince yapılan ilk incelemede, Durkun'un ısınmak için yaktığı piknik tüpünün oksijeni emmesi sonucu hayatını kaybettiğini belirledi.

Durkun'un cesedi Ankara Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı kaldırıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, Durkun'un eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle mahkemece evinden uzaklaştırıldığı ve bir süredir otomobilinde barındığı bilgisine ulaşıldı.