Erdoğan, Sezen Aksu Çıkışından Çark Etti
27 Ocak 2022

Erdoğan, Sezen Aksu Çıkışından Çark Etti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sezen Aksu’ya çıkışından, “Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir” ifadesiyle çar etti. Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, yine İslam düşmanı işgalci “İsrail”e sıcak mesajlar gönderdi.

NTV’de yayınlanan programda gündeme ilişkin seçme soruları yanıtlayan Erdoğan’ın en çok dikkat çeken açıklamalarından biri Sezen Aksu hakkındakilerdi.

"Benim Oradaki Muhatabım Sezen Aksu Değildir"

Erdoğan, Sezen Aksu'nun bir şarkısıyla ilgili tartışmalara ilişkin geçen Cuma günü Büyük Çamlıca Camii'nde yaptığı çıkışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir” demişti.

Erdoğan bu sözlerine ilişkin “Şimdi burada çok açık net bir gerçeği ortaya koymakta fayda var. Öncelikle benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu, Türk müziğinin önemli bir ismidir. Şarkılarıyla insanımızın duygularına tercüman olmuş bir sanatçımızdır. Bu başka bir şey, bunu bir kenara koyalım. Ama diğer taraftan ben ülkenin Cumhurbaşkanı olarak insanımızın hangi inançtan olursa olsun dini değerlerine, yani kutsalına laf edilmesine müsaade etmem. Yani burayı birbirinden ayırmamız lazım” dedi.

"Kaldı ki burada sadece Hazreti Adem aleyhissalatü vesselam ile Havva validemiz değil, aynı zamanda burada Meryem validemize de aynı şekilde hakaret var" diyen Erdoğan "İnsanımızın kutsallarına yönelik hassas bir duruşum var. Bunu da herkes bilir. 'Dilini koparma' ifadesini bir kişinin şahsına değil, kutsallarına karşı hakarete dönük bir tavır olarak ifade ettim" diye konuştu.

Erdoğan bu açıklamalar yapsa da ne Hz. Meryem’e hakaret eden ve Kur’an-ı Kerim’in ayetleriyle dalga geçen ilahiyat fakültesinde akademisyenlik görevine devam eden Cihad Kısa’ya ne de ilk Peygamber Hz. Adem ve eşi Hz. Havva’ya yapılan hakarete ilişkin bir yaptırım uygulanmadı. Kendisine hakaret eden Sedef Kabaş ise aynı tutuklanmıştı.

İşgalci “İsrail”e Sıcak Mesajlar

Bir süredir sıcak mesajlar yolladığı Filistin topraklarını işgal eden defakto varlık “İsrail” ile ilgili ilişkilerin ısınması, ziyaret ve doğalgaz hattı hattı ile ilgili soruya cevap veren Erdoğan şunları söyledi:

Bu arada ‘İsrail’ bu konuda bazı adımlar attı. ‘İsrail’ ile de bu alanda her türlü adımı atmaya varız. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanı Herzog'un yine şubatın başında, yani ilk yarısında diyeyim bir ziyareti söz konusu. Bu ziyaretle birlikte de ‘İsrail’ Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönem başlayabilir

“Türkiye-Amerika İlişkilerini Geçmişte Olduğu Gibi Olumlu Bir Yere İnşallah Oturturuz”

Erdoğan, ABD-Türkiye ilişkilerine ilişkin soru üzerine, dünya siyasetinde liderlerin dost kazanma amacında olduğunu ifade ederek, "Eğer dost kazanmakta ne kadar başarılı olursanız, ülkeniz de o kadar güçlü olur" diyerek teröre binlerce tır silah yardımı yapan, İslam beldelerini işgal edip sömüren, parası verildiği halde F-35’leri vermeyen, Gülen’i yılalrdır istemelerine rağmen teslim etmeyen ABD ile dostluğun kendilerini başarıya taşıyacağını iddia etti.

Başbakan olduğu dönemde George W. Bush'un görevde olduğunu, ondan sonra göreve gelen Barack Obama döneminin yine aynı şekilde gayet olumlu geçtiğini, sonraki dönem ise Donald Trump'la yine aynı şekilde sürecin iyi bir şekilde devam ettiğini anlatan Erdoğan, Joe Biden ile münasebetlerinin Obama dönemine dayandığını hatırlattı.

Biden'ın Obama döneminde başkan yardımcısı olarak görev yaptığını, görevi sürecinde diyalogları ve görüşmeleri olduğunu dile getiren Erdoğan, Biden'dan beklentilerinin çok daha farklı olduğunu söyleyerek, "Roma görüşmemizden sonra bu konuda yeni gelişmelerin olacağına inanıyorum." Dileğinde bulundu.

Özellikle F-35 konusunda ABD yetkilileriyle Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasındaki görüşmelerin olumlu istikamette olduğunu anlatan Erdoğan, "Yani F-16'larla ilgili, F-16'ların bakımı, yeni F-16'ların bu alacağımıza karşılık verilmesi bu istikamette şu anda Amerika Savunma Bakanı Austin'le bizim Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Paşa arasındaki görüşmeler devam ediyor. Ve yeni malum büyükelçiyi bugün 'agreman'ını aldık ve hayırlı olsun dedik. Temenni ederim ki bu yeni süreçte de hızla bu adımları atarız ve Türkiye-Amerika ilişkilerini geçmişte olduğu gibi olumlu bir yere inşallah oturturuz" temennisinde bulundu.

Ukrayna Meselesi

"Korkulan olur da Rusya'nın Ukrayna'ya bir saldırı olursa bir NATO ülkesi olarak Türkiye'nin pozisyonu ne olur?" sorusuna ise Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine en başından beri destek verdiğini hatırlattı.

Rusya'nın Kırım'ın ilhakı başta olmak üzere, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü zedeleyen adımlarına karşı net bir tutum sergilendiğini de anımsatan Erdoğan şöyle devam etti:

"Bu tutumun değişmesi söz konusu değildir. Rusya'nın Ukrayna'ya silahlı bir saldırı ve işgal yoluna gitmeyeceğini temenni ediyorum. Zira böyle bir adım, ne Rusya için ne de bölgemiz için akılcı bir hareket olamaz. Umarım gerginlik böyle bir noktaya ulaşmaz. Biz de zaten bu anlayışla ve sorumlu bir bölge ülkesi olarak gerginliğin bir silahlı çatışmaya dönüşmesini engellemek için elimizden gelen her çabayı göstermeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Rusya'yı dinlemeye ve varsa makul güvenlik kaygılarını gidermeye yönelik anlamlı bir diyaloğa da ihtiyaç olduğu anlaşılıyor. Rusya'ya da bazı taleplerinin niye kabul edilemez olduğunu anlatmamız lazım ve bu yönde de bir diyaloğuna NATO'nun Rusya tarafından daha iyi anlaşılmasını veya anlatılmasını sağlayacağına inanıyorum**."**

Erdoğan ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Türkiye'ye davet ettiklerini belirterek, "Ülkemizde kendisiyle ikili bir görüşmeyi de yapmak suretiyle bazı adımları atalım istiyoruz." dedi.

Ekonomi

Ekonomiyle ilgili olarak önümüzdeki döneme iyimser baktıklarını belirten Erdoğan son dönemde döviz kurundaki istikrarlı seyrin, bu iyimser bakışı desteklediğinin altını çizdi.

Erdoğan kur korumalı TL vadeli mevduat ve katılım fonu ile ilgili olarak da "25 Ocak itibarıyla büyüklük 203 milyar lirayı aştı. 58,6 milyar lirası döviz hesaplarından dönüşen tutar" şeklinde bilgi verdi ve "Faizden medet umulmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz" dedi.

Rakamlarla seyri anlatan Erdoğan, piyasada hissedilen ağır koşulların tam tersi yönde pembe bir tablo çizdi.

İstanbul'da Kar Felaketi

Erdoğan İstanbul'da yaşanan yoğun kar yağışının gündelik hayatı aksatmasıyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi. "Bu tam anlamıyla basiretsizliktir. Kar yağdıktan sonra tedbir alamazsınız. Kış mevsimine girerken bütün tedbirlerinizi almalısınız" eleştirisinde bulundu.

Erdoğan ‘Cumhurbaşkanı, CHP'li belediyelerin projelerini engelliyor’ iddiasını ise ‘koskoca bir yalan’ olarak tanımladı ve "Kimseyi engellemiyoruz. Onlar kendi beceriksizlikleri, kötü yönetimleri, yanlış tercihleri sebebiyle belediyeyi borç batağına sokmuştur" suçlamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı’na Hakaret

Gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasından tutuklanmasına ilişkin olarak da Erdoğan "Buradaki hakaret her şeyden önce şahsımla ilgili değil, temsil ettiğim makama yöneliktir. Devleti yöneten Cumhurbaşkanının ve Cumhurbaşkanlığı makamının hedef alınması burada söz konusu. Biz, Cumhurbaşkanlığı makamının ve millet iradesinin izzetini korumakla yükümlüyüz. Bulunduğum makam bunu gerektiriyor. Bunu ben mi söylüyorum? Yok. Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesi Cumhurbaşkanına hakaret suçunu düzenliyor" dedi.