Erdoğan, Şangay Zirvesi’nin Ardından ABD’de
17 Eylül 2022

Erdoğan, Şangay Zirvesi’nin Ardından ABD’de

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkan Erdoğan, Şangay Zirvesi’nin ardından Türkiye saati ile 09.30'da Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrine gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de ABD'ye giden heyette yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta BM 77. Genel Kuruluna katılacak ve bazı temaslarda bulunacak. Ayrıca Musevi kuruluşlarıyla da bir görüşme yapacak.

Erdoğan, Şangay Zirvesi’ndeki görüşmelerini basına kapalı yaptı ve kapalı kapılar ardındaki görüşmeler hakkında bir açıklama yapılmadı. Erdoğan’ın Özbekistan’daki görüşmeleri ve özellikle Putin ve Şi Cinping ile olan görüşmelerinin içeriğini ABD’li yetkililere aktaracağı düşünülüyor.