Erdoğan Rusya’ya Gidiyor
23 Ağustos 2019

Erdoğan Rusya’ya Gidiyor

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Bugün Suriye halkının katili Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Salı günü Moskova’ya gideceği duyuruldu. Türkiye’nin gözlem noktalarının bir ehemmiyetinin olmadığı Esed rejiminin 9. Gözlem noktasının da içinde bulunduğu Morek’ten servis ettiği video ile ifşa edilmesinden sonra gelmesi dikkat çekiyor.

Hatırlanacağı üzere Esed rejimi bugün 9. Gözlem Noktası’nın 50 metre yakınında slogan atarak geçen rejim askerlerinin görüntülerini servis etmişti. 9. Gözlem noktasının içinde bulunduğu Morek kasabası Esed rejiminin eline geçmiş durumda.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Erdoğan, İdlib’deki saldırıların çözüm çabalarına zarar verdiğini ve Türkiye'nin milli güvenliği bakımından çok ciddi bir tehdide dönüştüğünü belirtti.

Görüşmeye ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

Görüşmede Suriye ve Libya’daki gelişmeler ile ikili ilişkiler ele alınmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, rejimin İdlib’deki ateşkes ihlalleri ve saldırılarının büyük bir insani krize yol açtığını, bu saldırıların Suriye’deki çözüm çabalarına zarar verdiğini ve ülkemizin milli güvenliği bakımından da çok ciddi bir tehdide dönüştüğünü belirtmiştir.”