
Erdoğan Kapıyı Araladı, Washington Büyükelçisi Yahudilerle Mum Yaktı
Köklü Değişim Medya
Türkiye’nin Washington Büyükelçilisi Hasan Murat Mercan, New York'ta düzenlenen Ulusal Sefarad Toplumu Galası’nda Hanuka mumlarını “İsrail” ve Yunanistan Büyükelçileri ile birlikte yaktı. Kısa süre önce işgalci Yahudi varlığının yöneticileriyle görüşmesinde sıcak mesajlar yollayarak kapıyı aralayan Erdoğan’ın ardından Washington'a atadığı Büyükelçisi de Yahudilerle mum yakıp bayramlarını kutladı.
ABD’ye Osmanlı’dan ve Türkiye’den göçen Sefarad toplumunu ve Türkiyeli Yahudileri bir araya getiren Amerika Sefarad Kardeşliği’nin New York'ta düzenlediği Ulusal Sefarad Toplumu Galası’na katılan Büyükelçi Hasan Murat Mercan, Hanuka seremonisinde yer aldı.
Mercan, Hanuka’nın 8’inci gece mumunu “İsrail”in UN Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Gilad Erdan ve Yunanistan’ın Washington Büyükelçisi Alexandra Papadopoulou ile birlikte yaktı.
“İsrail” Büyükelçisi Erdan, "Türkiye, ‘İsrail’ ve Yunanistan. Bu nadir bir birliktelik" yorumunu yaparken, diplomatik kaynaklar Türk, “İsrail” ve Yunanistan büyükelçilerinin 15 yıldır ilk kez ortak bir etkinliğe katıldığına dikkat çekti.
Bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan da “İsrail”e sıcak mesajlar yolluyor. Mum yakma eyleminin de Filistin topraklarını işgal eden ve Müslümanları vahşice katleden Yahudi varlığı ile sürdürülen “normalleşme” girişimlerinin bir yansıması olarak yorumlanıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail” Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile kısas süre önce İstanbul’da yakalanan ve casuslukla suçlanan “İsrailli” çiftin serbest bırakılması sonrası görüşmüştü. Görüşmede işgalci varlık Erdoğan’a teşekkür etmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede ayrıca, Türkiye-“İsrail” ilişkilerinin Orta Doğu’nun güvenlik ve istikrarı bakımından da önem taşıdığını belirterek, gerek ikili, gerek bölgesel konularda karşılıklı anlayış içerisinde hareket edildiği takdirde görüş ayrılıklarının da asgariye inebileceğini söylemişti.
Biden yönetiminin işbaşı yapmasının ardından Ankara, darbeci Sisi yönetimi ve "İsrail"e sıcak mesajlar gönderiyor. Bu yakınlaşmanın Washington'ın Ortadoğu'da belirlediğ yeni üslupların bir yansıması olduğu düşünülüyor.
Bayramını Kutladıkları Yahudiler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi
İşgalci Yahudiler dün Hanuka kutlamaları bahanesiyle Mescid-i Aksa’ya “İsrail” askerleriyle birlikte baskın düzenledi.
Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, “İsrail” polisi korumasındaki 454 fanatik Yahudi'nin sabah ve öğleden sonra Mescid-i Aksa'nın güneybatısında bulunan El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan girerek Harem-i Şerif'e baskın düzenlediği belirtildi.


Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi








