Erdoğan, Enflasyonu Tek Haneye Düşürmeyi Vadetti
07 Haziran 2023

Erdoğan, Enflasyonu Tek Haneye Düşürmeyi Vadetti

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası oluşturduğu yeni kabine ile yaptığı ilk toplantının ardından yaptığı açıklamada “enflasyonun tek haneye” düşeceği vaadinde bulundu ve yeni Anayasa değişikliğini Meclis’e getireceklerini duyurdu.

Seçim öncesi dövizin baskılanarak kontrol altında tutulmasına kademeli olarak son verilmesi ve ekonomi politikalardan dönüş ile TL’deki değer kaybının şiddetlendiği bir atmosferde umut vadetmeye devam eden Erdoğan, enflasyonun tek haneye düşürüleceği vaadinde bulundu. Konuşmasında seçim zaferine ağırlık veren Erdoğan, Anayasa değişikliği için de harekete geçeceklerini vurguladı.

Köklü Değişim,Kabine Toplantısı.jpg

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Enflasyon Tek Haneye Düşecek"

“Türk ekonomisini daha da güçlendireceğiz. Yatırım, ihracat, istihdam ve büyümeden taviz vermeyeceğiz. Fahiş fiyatları milettimizin gündeminden çıkarmakta kararlıyız. Enflasyonu nasıl daha önce tek haneli rakamlara indirdiysek inşallah aynısını yine başaracağız.

Anayasa Değişikliği

İki kelimeye çok dikkat edin. Biz, bu iki kelimenin, iki kavramın uygulayıcısı olacağız. Bir istikrar, iki güven. İstikrar ve güvenle biz, Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Burada bir şeyi daha söylüyorum. O da şu, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından toplumun temel direği olan ailenin, sapkın akımlara karşı korunmasına kadar her türlü adımı atacağız. Bu minvalde seçimlerden önce gündeme getirdiğimiz anayasa değişikliği teklifimizi, Meclis'in takdirine yeniden sunacağız.

İklim değişikliğiyle mücadele konusunda daha kararlı çalışmalar yürüteceğiz.

Demokrasi Mesajı

Seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. 28 Mayıs tarihi itibarıyla Türk demokrasisini dünyada referans alınan bir konuma yükselten herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Süreci suhuletle tamamladık, 17. seçim zaferini kazandık. Seçimin siyasi olarak kazananları bellidir. Ama bu seçimi tüm Türkiye kazanmıştır. 85 milyonun her bir ferdi kazanmıştır. Birliğimize, hedeflerimize kastedenler dışında seçimlerin kaybedeni yoktur. Sandıklar kapandıktan sonra eğer önümüze bakabiliyorsak bizim bileğimizi kimse bükemez. Zor zamanlarda da desteklerini hissettiğimiz dostlara minnettarlığımızı ifade ediyorum.

"Sığınmacıların Dönüşlerini Teşvik Edeceğiz"

Ülkemize sığınan kardeşlerimizin duasını alarak anavatanlarına dönüşlerini teşvik edeceğiz.

TMO Alım Fiyatları

Üreticilerimizin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira, arpada ise 7 bin 500 lira geçecektir.

Emekli Maaşları

Emeklilerin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini inşallah bayram öncesi ödeyeceğiz. Asgari ücret tespit komisyonumuz çalışmalarına başlıyor.

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün

Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Vatandaşımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır.”