Endonezya Yönetiminden ‘299 Eylemi’ne Engelleme!
29 Eylül 2017

Endonezya Yönetiminden ‘299 Eylemi’ne Engelleme!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Bugün Endonezya’da PERPPU KHK’siyle Hizb-ut Tahrir’e yönelik getirilen yasaklamayı ve Endonezya Komünist Partisi (PKI)’nin serbest bırakılmasını protesto etmek amacıyla 29 Eylül’ü ifade eden “299 Eylemi” düzenlendi.

Birçok İslâmi grubun destek verdiği eyleme, polisin çeşitli noktalarda sık sık yaptığı aramalar ve eylemin yapılacağı bölgede yapılan elektrik ve su kesintisi damgasını vurdu. Fakat tüm engellemelere rağmen insanlar kilometrelerce uzaktan yürüyerek de olsa eylem alanına intikal ettiler.

Eylemin amacı

Genelde Hükümetin özellikle son zamanlarda Müslümanlar ve İslami yapıların aleyhine takındığı tavrın protesto edildiği eylemin özelde iki başlığı vardı:

1.) Hükümetin PERPPU olarak adlandırılan kanun hükmünde kararname ile Hizb-ut Tahrir’e getirdiği yasak

2.) Endonezya Komünist Partisi’nin (PKI) tekrar serbest bırakılması.

Görünen o ki şu an Hükümet, Komünist Parti ile işbirliği yaparak PERPPU’nun arkasında durmaya çalışıyor. Müslümanların protestolarının temelinde, Hizb-ut Tahrir gibi İslami amaçlar doğrultusunda hareket eden yapılara yönelik düşmanlık ve İslam düşmanı kişi, kurum ve partilerle yapılan işbirliği yatıyor.

Dün akşamdan bazı tren istasyonlarında polis aramalar yaptı ve protestoya katılacak insanların üzerinde tevhid bayrakları aradı:

Aynı şekilde dün akşamdan eylemin gerçekleştirileceği bölgede su ve elektriği kesip insanları sabah namazında susuz ve karanlıkta bıraktılar.

Polis ve güvenlik güçleri Jakarta girişlerini birçok yerde engelliyor

Kadınların kendi sahne veya kürsüleri var