Endonezya Meclisi'nin Hizb-ut Tahrir’i Yasaklama Kararını Onbinlerce Kişi Protesto Etti
24 Ekim 2017

Endonezya Meclisi'nin Hizb-ut Tahrir’i Yasaklama Kararını Onbinlerce Kişi Protesto Etti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Endonezya Meclisi bugün, PERPPU (Kanun hükmünde kararname) ile Hizb-ut Tahrir'e getirilen yasağı görüşmek üzere toplandı. Meclis’teki on partiden üçünün 124 ret oyuna karşılık yedi partinin 314 kabul oyuyla PERPPU kabul edildi.

Bu kanun görüşülürken Meclis önünde aralarında âlim, entelektüel, politikacı, işadamı, doktor, eski askeri personel, üniversite profesörleri ve Müslümanlardan oluşan onbinlerce kişi PERPPU yasası ile Hizb-ut Tahrir’e getirilmek istenen yasağı protesto etti.

Hizb-ut Tahrir Endonezya tarafından organize edilen protesto eylemine kanaat önderlerinin, âlimlerin ve halkın yoğun katılımı dikkat çekti.

İlgili yasanın Meclis’te kabul edilmesi halinde âlimlerin, Meclis’in aldığı bu kararı ülke genelinde protesto edecekleri ve kendi tabanlarına PERPPU’yu destekleyen partilere gelecek seçimlerde kesinlikle oy vermemeleri yönünde talimat verdikleri ifade ediliyor.

İlgili yasanın kabul edilmesiyle birlikte Hizb-ut Tahrir'in sadece sorumlularına değil tüm üyelerine, 5 yıldan müebbete kadar hapis cezası verilebilecek. Böyle bir uygulama veya yasa, bugüne kadar Hollanda sömürge döneminde bile Endonezya'da görülmedi.

Üstad İsmail Yusanto, HTI Resmi Sözcüsü:

"ASLA MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

Siyasi realiteyi bilsek bile; bugünkü siyaset rasyonel bir siyaset değil çıkarlar siyasetidir."

Hizb-ut Tahrir Endonezya’dan basın açıklaması

Endonezya Meclisi’nde PERPPU yasasının onaylanması ve Hizb-ut Tahrir’in yasaklanması üzerine Hizb-ut Tahrir Endonezya Resmi Sözcüsü Muhammed İsmail Yusanto tarafından konu ile alakalı bir basın açıklaması yayınlandı. Hukuksuzluğa dikkat çekilen Basın Açıklaması’nda özetle şu hususların altı çizildi:

“Endonezya Hükümeti adil bir yargılama olmaksızın despot bir karar ile Hizb-ut Tahrir'i yasaklama yoluna başvurmuş ve Rasulullah'ın metodu üzere çalışan, cebir ve şiddetten uzak olan fikri çalışmayı benimsemiş bir hareketi gayri nizami bir yola başvurarak sesini kesme girişiminde bulunmuştur.

Oysa sömürgeci devletler ve onların icad ettiği gayri İslâmî nizamlar; kapitalizm ve komünizm asli tehdit iken, İslâm nizamını ve onu savunanları tehdit olarak ilan etmiştir. Sömürgecilerin icad ettiği IMF ve Dünya Bankası gibi şebekeler legal olarak çalışırken, İslâm davası için çalışanlara yasak getirilmesi, Endonezya Meclisi’nin nasıl bir karara imza attığını göstermektedir.

Endonezya Meclisi’nin aldığı bu kararların davayı engelleyemeyeceği ve bu gayri adil kararları alanların Allah Subhanehu ve Teâlâ karşısında hesap vereceği unutulmamalıdır.”

#TolakPerppuOrmas #Aksi2410

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fichal.cozlet.9%2Fvideos%2F1844471555592937%2F&amp;show\_text=0&amp;width=650" width="650" height="500" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FIndonesiaMilikAllah%2Fvideos%2F1643384619046791%2F&amp;show\_text=0&amp;width=650" width="650" height="340" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>