
Emniyet: "Eylemlerde Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasını Engelleyin"
Köklü Değişim Medya
Emniyet Genel Müdürlüğü, kolluk personelinden kamusal alanda görevlerini yaparken ses ve görüntü kaydı alanların engellenmesini isteyen bir genelge yayımladı.
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın imzasını taşıyan genelgede, emniyet güçlerini kaydeden kişilerin engellenmesi ve haklarında adli işlem yapılması gerektiği belirtildi.
Karara gerekçe olarak ‘özel hayatın gizliliğinin ihlali’ gösterildi. Ses ve görüntü kaydı alınmasının, kolluk personelinin görevini yapmasını engellediği de iddia edildi.
Genelgede, “Personelimizin görevini ifa ederken bu tür ses ve görüntü alınmasına tevessül edecek danışlara fırsat vermemeleri, eylemin veya durumun niteliğine göre kayıt yapan kişileri engellemeleri, kanuni şartlar oluştuğunda adli işlem yapmaları gerektiği hususlarında tüm personelimizin bilgilendirilmesi” ifadeleri kullanılarak personelden direktiflerin uygulanmasını istedi.
STK’lar ve siyasiler, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün aldığı bu kararın hukuksuz olduğunu ve yaşanacak şiddet olaylarının önünü açacağını söyleyip protesto ettiler.


Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi

Trump’tan, İran’a Hürmüz Tehdidi








