Elazığ’da 5,2 Büyüklüğünde Deprem
05 Nisan 2019

Elazığ’da 5,2 Büyüklüğünde Deprem

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dün 20.31’de 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sivrice ilçesindeki depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını beyan etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 20.31'de, merkez üssü Sivrice olan 5,2 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi.

9,4 kilometre derinlikte meydana gelen şiddetli depremin, çevre il ve ilçelerde de hissedildiği belirtildi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter'dan yaptığı paylaşımında, "Ekiplerimiz bölgeye intikal etmiştir." bilgisini verdi.

Köylerde Hasar Oluştu

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremde Doğanbağ, Gözeli, Kavak ve Dört Bölük köylerindeki bazı evlerde hasar oluştu, Yedi Pınar köyünde ise ahır çöktü. Depremin duyulmasının ardından Sivrice ilçesi ile bağlı köylerine çok sayıda AFAD ve güvenlik görevlisi sevk edildi. Ekipler hasar tespiti için çalışma başlatırken, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da hasar oluşan köylerde incelemede bulundu.

“Can Kaybı Yok”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Çok büyük bir deprem ama can kaybı ve yaralanmaların olmaması sevindirici bir durum. Diğer hasarlar devletimizin eli ile sarılır." açıklamasında bulundu.

Deprem sonrası, hasar gören enerji hatları onarılarak evlere elektrik verilmesine rağmen devam eden şiddetli artçı saldırılar nedeniyle vatandaşlar evlerine girmeye çekindiler.