Düzce’de 6.0 Büyüklüğünde Deprem: 35 Yaralı
23 Kasım 2022

Düzce’de 6.0 Büyüklüğünde Deprem: 35 Yaralı

Köklü Değişim Medya

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin 6.0 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Kandilli Rasathanesi'nin yaptığı ölçümlere göre, depremin 6.5 kilometre derinlikte meydana geldi. Bu nedenle şiddetli deprem İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu çok sayıda kentte hissedildi. AFAD, Düzce'de 1'i ağır 32, İstanbul'da 1, Zonguldak'ta 1, Bolu'da 1 kişi olmak üzere toplam 35 kişinin yaralandığını açıkladı.

Düzce'de depremin ardından enerji nakil hatlarında kesinti meydana gelirken, sarsıntıyla büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıkarak sabahladı.

Saat 04.30'da ise merkez üssü Düzce'nin Çilimli ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana geldi.

Soylu: “Can Kaybı Bilgisi Yok”

Deprem sonrası acıkama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu bilgileri paylaştı:

"Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun."

Soylu, deprem sırasında binadan atlayan bir kişinin ağır yaralandığını aktardı.

AFAD: “Olumsuz Bir İhbar Yok”

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir" detayı paylaşıldı.

AFAD, Düzce'deki 6.0'lık depremin ardından en büyüğü 4.7 büyüklüğünde olan 18 artçı sarsıntı kaydedildiğini açıkladı.

AFAD ayrıca bölgede kontrollü elektrik kesintileri uygulandığını aktardı.

Düzce, Sakarya ve Bolu'da Eğitime Bir Gün Ara Verildi

Düzce Valisi Cevdet Atay da Gölyaka merkezli depreme ilişkin henüz kendilerine ulaşan net bir bilgi olmadığını belirterek, ekiplerin sahada çalışmalara başladığını söyledi. Atay, kentte eğitim-öğretime bir gün ara verildiğini de duyurdu.

Sakarya Valisi de Çetin Oktay Kaldırım da deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada ise, "Deprem nedeniyle tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir” denildi.