DİYARBAKIR’DA "KÜRT MESELESİ VE TERÖR SORUNUNUN KÖKLÜ ÇÖZÜMÜ” KONUŞULDU
21 Haziran 2021

DİYARBAKIR’DA "KÜRT MESELESİ VE TERÖR SORUNUNUN KÖKLÜ ÇÖZÜMÜ” KONUŞULDU

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Köklü Değişim Diyarbakır Temsilciliği'nde düzenlenen "Kürt Meselesi ve Terör Sorununun Köklü Çözümü Nedir?" konulu panelde Diyarbakırlı Müslümanlarla buluştu.

"Kürt Meselesi ve Çözüm Arayışları" konulu seri programlar çerçevesinde Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, "Kürt Meselesi ve Terör Sorununun Köklü Çözümü Nedir?" konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Mahmut Kar konuşmasında “Kürt meselesi” kavramının kaynağına ve çözümüne dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kar’ın açıklamalarında öne çıkan ifadeler şu şeklde:

Kürt meselesi kavramı bu coğrafyada Hilâfet’in ilgası sonrası Batılı sömürgeci ülkeler tarafından kurulan ulus devletlerin varlığı ile başlamış bir meseledir. Zira bu devletler Kürt halkının kimliklerini, değerlerini ve taleplerini yok saymışlardır. Sadece Kürt halkının değil Türk halkının, Arap halkının ve diğer hakların da değerlerini yok sayıp taleplerini karşılamamışlardır. Ve aslında bugün bizim çözüm arayışı içine düştüğümüz Kürt meselesinin doğmasına sebep olan milliyetçilik ve ulusçuluk fikrini de bu devletler beslemişlerdir.

Kürt meselesi konusunda yazan çizen konuşan herkes Kürt meselesi ya da Kürt Sorunu olarak bilinen bu konunun ortaya çıkmasını Kürt halkının taleplerinin ulus devletler tarafından karşılanmamasına bağlıyor.”

Mahmut Kar konuşmasını, Kürt Meselesine çözüm arayışları bizatihi bu sorunu doğuran Türkçülük fikri ile nihayete ermeyeceği gibi Kürtçülük temeline dayalı talepleri sürdürmek ile de köklü ve nihai bir çözüme varılamayacağını vurgulayarak nihayetlendirdi.

#KürtMeselesiNasılÇözülür