Diyarbakır'da Suriye Konferansına Yoğun Katılım
20 Eylül 2015

Diyarbakır'da Suriye Konferansına Yoğun Katılım

Köklü Değişim Dergisi ve Ümmet Kitapevi katkılarıyla Diyarbakır Babil Düğün Ve Konferans Salonu’nda ‘Suriye Halkı Ne İstiyor? Biz ne Yapmalıyız?’ konulu konferans gerçekleştirildi.

Diyarbakırlıların yoğun teveccühünün gözlendiği konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı daha sonra Araştırmacı Yazar Aydın Usalp konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

Usalp, konuşmasına şöyle başladı: Yaklaşık 2 yıldır Suriye ile yatıp Suriye ile kalkıyoruz, gündüz onu akşam onu ve sabah yine onu konuşuyoruz günler uzuyor zulüm ise her gün şiddetini artırarak devam ediyor. Suriye’deki kardeşlerimiz ve bacılarımız sebepsiz yere katlediliyorlar. Sadece Rabbim Allah dedikleri için katlediliyorlar. Resulümüz Muhammed (s.a.v.) Dedikleri için katlediliyorlar. Kuran ve Sünnete bağlı oldukları için katlediliyorlar. Usalp, konuşmasında daha sonra Suriye’deki halkın çekmiş oldukları acıları bizzat Suriyeli halkın dilinden aktardıktan sonra bugüne kadar Suriye’deki halkın çekmiş olduğu sıkıntıları dile getirdi.

Daha sonra Suriye hakkında ortaya atılan iddialardan bahsettikten sonra bunların bir kandırmaca olduğunu Suriye’deki halkın meydanlarda söylemiş olduğu sloganlarla açıkladı. Yine konuşmasında İran'ın ve Hizbullah'ın zalim Esad ile işbirliği içinde olduğunu açıkladı. Suriye halkı adına Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası geçiş konseyinin Suriyeli halkın temsilcisi olmadığını belirtti.

Ayrıca Suriyeli halkın cumalarına vermiş olduğu isimler ve Suriyeli direnişçilerin attığı sloganlara bakılarak halkın asla demokratik bir yönetim istemediğini ve Raşidi hilafet devletinden başka bir çözümü kabul etmeyeceklerini dile getirdi.