DEM Parti’nin Kur’an Kursları Kararına Tepki: “Kemalizmin Kötü Kopyası”
06 Temmuz 2024

DEM Parti’nin Kur’an Kursları Kararına Tepki: “Kemalizmin Kötü Kopyası”

Köklü Değişim Medya

DEM Parti’nin Diyarbakır’da 10 Kur’an kursunun faaliyet gösterdiği binaların boşaltılması isteğine tepki gösteren Köklü Değişim Diyarbakır Temsilciliği, yaptığı basın açıklamasında kararı “Kemalizmin Doğu bölgelerindeki kötü bir kopyası” olarak niteledi.

Daha önce Siirt’teki Kur’an kursunu hedef alan DEM Parti’nin (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) Diyarbakır’ın Kayapınar, Sur ve Bağlar ilçe belediyeleri, 10 Kur’an kursunun faaliyet gösterdiği 12 binanın 30 gün içinde boşaltılmasını istedi.

DEM Parti, tahsis amacına uygun olarak kullanılan Kur’an kurslarını hedef almaya başladı.

Belediye meclisi kararları, ilgili ilçe müftülüklerine yazılı olarak da gönderildi. Diyarbakır Müftülüğü'nün, toplam 12 binanın tahsis işleminin iptaline ilişkin belediye meclis kararları hakkında idari yargıda açtığı, yürütmeyi durdurma talepli davanın devam ettiği öğrenildi.

Batı değerlerine bağlı ve İslam’ın değerlerine uzak olan bu yapının icraatları Müslümanların büyük tepkisine neden oluyor.

Köklü Değişim Diyarbakır Temsilciliği’nden Tepki: “Kemalizmin Kötü Kopyası”

Olayın duyulmasının ardından sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayımlayan Köklü Değişim Diyarbakır Temsilciliği, kararı art niyetli olarak niteledi ve tepki gösterdi:

“Belediyenin elindeki mevcut yapılar, kamu hizmeti için yeterli değil midir?

Bu alınacak taşınmazlar, bu hizmetten daha hayırlı hangi işte kullanılacaktır?

Diyanet tarafından verilen Kuran eğitimi yine bir kamu hizmeti değil midir?

Köklü Değişim Diyarbakır Temsilciliği olarak bu menfi kararın değiştirilmesi, bu yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini açıkça ifade ediyoruz. Halka hizmet ile yükümlü olan belediye kurumlarının, halkın dini değerlerine karşı bir tutum içerisinde bulunmasını kınıyoruz. Müslüman halkın ibadet ettiği, çocuklarının Kur'an öğrendiği merkezlere dokunmak, Kemalizmin Doğu bölgelerindeki kötü bir kopyası olmaktan öteye gitmeyecektir.