"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Ülkemiz İçin Çok Çok Hayırlı ve Faydalı Olmuştur”
09 Temmuz 2021Köklü Değişim Medya

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Ülkemiz İçin Çok Çok Hayırlı ve Faydalı Olmuştur”

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında yaptığı açıklamasında “Bu sistem ülkemiz için çok çok hayırlı, çok çok faydalı olmuştur. Karar mekanizmaları çok daha seri çalışıyor” ifadeleriyle memnuniyetini ortaya koydu. Yöneticiler memnun olsa da, parlementer sistemde de, bugünkü başkanlık sisteminde de ekonomik krizlerle boğuşan halkın memnuniyeti söz konusu değil. Sorunun yönetim sisteminde değil, uygulanan kapitalist laik demokratik nizamda olduğu, sürekli ekonomik ve sosyal krizlerin üremeye devam etmesi ile görülebiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da bulunan Kurşunlu Camisi'nin önünde Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

“Cumhurbaşkanlığı Süreci Bizim Hızımızı Artıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin üçüncü yılında her geçen gün daha iyiye giden bir süreci yaşıyoruz. Attığımız adımlarda, aldığımız kararlarda Cumhurbaşkanlığı süreci bizim hızımızı artıyor. Bu sistem ülkemiz için çok çok hayırlı, çok çok faydalı olmuştur. Karar mekanizmaları çok daha seri çalışıyor. Böyle bir sistemi dünyanın en gelişmiş ülkelerinde de gördüğümüz gibi, Türkiye de bu sistemi yakalamakla çok daha verimli neticeler almaya başlamıştır"

Erdoğan, namaz çıkışı sözlerine "Bir yerde gazi camimizde cuma namazını kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyim. Biliyorsunuz bu PKK terör örgütü bu mescidimizi kurşunlamış ve burayı bir harabe haline getirmişti" diye başlayıp, şöyle devam etti:

"Kurşunlu Camii, gerçekten bu şehrimizin bu beldemizin adeta bir tacıydı. Şimdi ise uzun bir aradan sonra burada tekrar bir cuma namazını kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz.

Suriçi'nde konutlarımız yerel mimariyle inşa ediliyor. Bir an önce bunlar bitirilip sahiplerine teslim edilecek. Bir başka Diyarbakır inşa ediyoruz, çok çok güzelleştirilmiş bir Diyarbakır'ı inşa ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın burada önemli bir gayreti var. Kısa zamanda bitirip teslim edeceğiz."

“Diyarbakır'daki Aşılamadaki İsteksizliği de Ne Yapıp Yapıp Gidereceğiz”

Erdoğan, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı Türkiye'de süren aşılama çalışmalarıyla ilgili olarak da "En yakın zamanda Uğur Bey ve eşi misafirlerimiz olacaklar. Biontech'te çok daha seri adım atacağız. Diyarbakır'daki aşılamadaki isteksizliği de ne yapıp yapıp gidereceğiz. Batı illerinde nasıl oluyorsa ben Diyarbakır'da da aşının süratle aşılanmanın olacağına inanıyorum" temennisinde bulundu.

Kurban Bayramı Tatili

Erdoğan, Kurban Bayramı tatili süresiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti ve “Millete seslenişte halkıma duyuracağım” bilgisini paylaştı.

ABD İle Afganistan Görüşmeleri

Erdoğan, Afganistan'la ilgili yaptığı açıklamada, "Dün Savunma Bakanımız ABD Savunma Bakanıyla da görüşmesini yaptı. Bu konuyla ilgili olarak da biz şu anda Amerika'yla NATO'yla görüşmeleri yapmak suretiyle Türkiye'nin görev alanı ne olacak? Burada neleri kabulleniyoruz, neleri kabullenmiyoruz? Bunların kararlarını aldık. Ve NATO müzakerelerimde sayın Biden ile konuştuk. Ve en ideal şekilde Afganistan'da bu adımı inşallah atmış olacağız" dedi.