CHP’li Tunç Soyer, Bir Bizanslı Gibi İslam’ın Kalkanı Osmanlı’ya Saldırdı
10 Eylül 2022

CHP’li Tunç Soyer, Bir Bizanslı Gibi İslam’ın Kalkanı Osmanlı’ya Saldırdı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla Gündoğdu Meydanı’nda düzenlen etkinlikte tıpkı bir Bizanslı gibi Osmanlı İslam Devleti’ne olan kinini kustu.

Kıtalara İslam’ın adaletiyle hükmeden ve Batı hayranı iş birlikçilerin hile ve hıyaneti ile yıkılan Osmanlı İslam Devleti’ne her fırsatta saldıran, sömürgeci kafir Batı’ya sadakat ve hayranlıkla övgüler dizen CHP, yine şaşırtmadı.

İzmir’in kurtuluşunu, bu toprakları 600 yıl Haçlı ordularına karşı koruyan ve mamur eden Osmanlı’ya hakaret için fırsata çeviren Soyer, “Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi" diyen Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: "Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımız ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti”

600 yıl Afrika’dan Asya’ya, Hindistan Balkanlara, Ortadoğu’dan Akdeniz’e Müslümanların ve mazlumların kalkanı olan Osmanlı İslam Devleti, Batı’ya hayran iş birlik hainlerin hileleriyle yıkıldıktan sonra bu topraklar işgal, kan ve sömürüyle tanışırken, CHP ise Müslümanlara Batı’dan ithal bozuk ve batıl nizamı zorbalıkla dayatmıştı. Tarihte bir eşi daha bulunmayan durum yaşanmıştı. Kurutuluş savaşında galip gelen Ankara hükümeti, mağlub ettiği emperyalist Batı’nın alfabesinden, şapkasına, kanunlarından, nizamına kadar her şeyi kopyalayıp Müslümanlara dayatmış, kabul etmeyenleri ise kanunsuz İstiklal Mahkemeleri’nde darağacına göndermişti.

İngilizlerin yeşil ışık yakmasıyla İzmir’i işgal eden kıytırık Yunan’ı yenen Ankara hükümeti, Lozan’da ve daha sonraki süreçte İzmir’e iki kulaç mesafedeki 12 adaları “mağlub ettiklerine” verdi. Emperyalist İngiltere’nin asırlardır hayalini kurduğu Hilafet’i yıkma projesini de 1924’te hayata geçirdi.

O günden sonra 100 yıldır tüm dünyada kaos, kan ve sömürü hakim oldu. Milliyetçilikle 54 devletçiğe bölünen Osmanlı bakiyesi topraklar Batı’nın daha rahat sömürdüğü bir coğrafya haline getirilmiş oldu. Doğu Türkistan, Şam, Bağdat, Filistin, Kırım, Myanmar, Afrika, Balkanlar ve tüm Müslümanlar sahipsiz bırakıldı.

Cumhuriyeti ayakta tutmak isteyen kadrolar o gün bugündür Müslüman halkın dinine, giyimine, diline düşman kesilip, ceddine de hakaretler ederek, ders kitaplarında, filmlerde ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerde ve her fırsatta Osmanlı’yı kötülemeyi ve gerçek tarihi karartmayı sürdürüyor.