CHP, İslam’a Olan Kinini Gizleyemiyor
30 Aralık 2021

CHP, İslam’a Olan Kinini Gizleyemiyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

CHP’li Özgür Özel’in Kur’an kursları üzerinden İslam için sarf ettiği “orta çağ zihniyeti” ifadesi CHP’nin İslam’a olan kinini gizleyemediğini bir kez daha ortaya koydu. Kokuşmuş Batı’yı ve bilimi yegâne mürşit olarak kabul eden kemalizm, yeni stratejisinde İslam’a dil uzatmamayı benimsemesine rağmen içinde olan kini bir türlü gizleyemiyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 4-6 yaş grubunun gittiği Kur'an Kursları için "orta çağ düşüncesi" ifadelerini kullanan Özel, bu kurumların bilim dışı eğitimler verdiğini ve çağ dışı olduğunu içeren skandal hezeyanlarda bulundu.

Özgür Özel’in İslam’a karşı kin ve nefretini kustuğu ifadeler şöyle:

"Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi? Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmaya zorunlu yapmaya çalışıyorlar. Bu kafayla, orada işte bilimin B'si, fiziğin F'si, matematiğin M'si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir orta çağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var."

İslam’dan uzaklaşmayı, unutturmayı ana politikası olarak benimseyen ve sanki İslam bilime ve teknolojiye karşıymış ve bu yüzden ilerleme sağlanamıyormuş havası veren CHP, Cumhuriyet’in bir asırlık başarısızlığını İslam’a yıkma hususunda maharetini konuşturmaya devam ediyor. İktidarın İslami söylemlerle oy toplama siyasetini sanki İslam ile yönetiyormuş gibi lanse ederek İslam’a saldıran CHP, öykündüğü Batı’nın Orta çağ bataklığını kurutanın İslam olduğunu unutuyor ya da yolunda ilerlediği Batılı efendilerinin kokuşmuş geçmişini ve bugününü örtmeye yelteniyor.

CHP, İslam’ı törpülemek, yalnız ruhani bir din olduğunu, siyasi yönünün ve devlet nizamının olmadığını yeni nesillere anlatmak için kurduğu ve hala görevini eksiksiz yerine getiren Diyanet’i bile içinde kaynayan İslam düşmanlığı münasebetiyle hedef tahtasına oturtmuş sık sık saldırılar düzenliyor.

Tıpkı Osmanlı’nın son yüzyılında dedelerinin, bugün ise torunlarının “İslam yüzünden ilerleyemedik” iddiası bir asırlık Cumhuriyet ile çürüyen CHP, hala aynı masalı okumaya devam ediyor. Cumhur İttifakı da Millet İttifakı da laik demokratik Cumhuriyet’in bekasını korumak için ant içerek aynı hedefe yürürken ve batıl nizam ile hükmederken, hala iki cephe de menfaatleri için İslam’ı istismar ederek oy alabilmek için savaşıyor.

Türkiye bir asırdır laik demokratik batıl nizam ile yönetiliyor. Ekonomik ve ahlaki çöküntü uygulanan batıl nizamın eseri. Laik eğitim ile yetiştirilen nesiller de bu nizamın Kemalist tornasından geçerek hayata atılıyor. Çürümüşlük her yana hakim olmuş, haramlar serbest, helaller yasaklanmış, dünya cahilliye ile yeniden bataklığa gömülmüşken, çamurun içinden kafalarını uzatarak hala hükmü uygulanmayan İslam’a dil uzatanlar ve İslam’ı kullanarak batılın bekasını sağlayanların zihninde kurtuluş ve hezimetin manası yer değiştirmiş, hakikate kör ve sağır kesilmişler.

.