Cezayirli Sporcudan Yöneticilere Ders: “İsrail”i Tanımadı, Olimpiyatlardan Çekildi
23 Temmuz 2021

Cezayirli Sporcudan Yöneticilere Ders: “İsrail”i Tanımadı, Olimpiyatlardan Çekildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Cezayirli judocu Fethi Nurin, İslam beldelerinde “İsrail”le normalleşmek için sıraya giren ve büyük bir ihanete imza atan yöneticilere olimpiyatlardan çekilerek siyaset dersi verdi. Cezayirli sporcu, “İsrailli” rakibiyle karşılaşmayı reddederek Tokyo Olimpiyatları’ndan çekildi. Gasıp Yahudi varlığı katliam ve işgallerini sürdürürken kınayarak geçiştiren İslam beldelerinin yöneticileri, en ufak bir icraata bile kalkışmıyarak katilleri cesaretlendirmeye devam ediyorlar.

İlk maçı için önümüzdeki Pazartesi günü Sudanlı judocu Muhammed Abdurresul ile karşılaşması gereken Nurin, daha sonra oynanacak turda ise “İsrailli” Tohar Butbul ile karşılacaktı.

Nurin, oyunların resmi açılışının arifesinde yerel bir Cezayir kanalına yaptığı açıklamada, “İsrailli” judocu Butbul ile karşılaşma olasılığı nedeniyle spor etkinliğinden çekildiğini duyurdu ve şöyle dedi: “Olimpiyatlara ulaşmak için çok uğraştık ama Filistin davası bu konulardan daha büyük ve bu nihai bir karardır

Cezayirli judocu, Tokyo’daki 2019 Dünya Şampiyonası’ndan da İsrailli bir judocuyla karşılaşmayı reddederek yarışmadan çekilmişti.

Müslüman oyuncular, Filistin davasını desteklemek amacıyla “İsrailli” sporcularla karşılaşmayı reddederek birçok kez uluslararası turnuvalardan çekilirken, İslam beldelerindeki yöneticiler konjonktür, birtakım çıkarlar ve türlü bahaneler öne sürerek Müslümanların davasın ihanet edip, gasıp Yahudi varlığı ile normalleşiyor