Çevik: “İsrail”le Ortak Çıkarlarımız Var, İlişkiler Kesilemez
18 Mayıs 2018

Çevik: “İsrail”le Ortak Çıkarlarımız Var, İlişkiler Kesilemez

sputnik

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, “İsrail” den vazgeçilemeyeceğini ve seçimden sonra yeni bir Kürt açılımının söz konusu olabileceğini açıkladı.

“İsrail”le Ortak Çıkarlarımız Var, İlişkiler Kesilemez'

“İsrail”le ilişkilerin iptali durumunda Filistinlilerin zarar göreceğini savunan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, “İsrail” ile Türkiye'nin Suriye'de bazı karşılıklı çıkarları olduğunu iddia etti.

'Arap Rejimler “İsrail”le Birlikte Hareket Ediyor'

''İsrail Türkiye'yi kolay kolay bir kenara itemez, Türkiye de İsrail'i itmek istemez'' diyen Çevik, Arap ülkelerinin bir kısmının Filistin'e arkalarını dönerek “İsrail”le beraber haraket ettiğini, Hamas'a karşı adım attığını belirtti. Ama Kudüs söz konusu olduğunda durumun değiştiğini ileri sürdü.

İnce'ye 'Bekara Karı Boşamak Kolay' Yanıtı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce'nin ''Fethullah Gülen'in iadesini isteyeceğim, vermezlerse İncirlik Üssü'nü ABD'ye kapatacağım'' sözlerinin hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, ''Bekara karı boşamak kolaydır'' karşılığını verdi.

'Demirtaş Serbest Kalmamalı'

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması yönünde kanaat belirten AK Partili isimlerin ifadeleri hatırlatıldığında, Çevik, Demirtaş'ın serbest bırakılmaması gerektiğini düşündüğün belirterek Kobani olaylarında insanları sokağa sürdüğünü ve Hendek olaylarını başlattığını savundu.

Kürtler AK Parti-MHP İttifakından Rahatsız

Seçimlerden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın Kürtler konusunda o bölge insanını rahatlatacak bir takım girişimlerde bulunacağına inanıyorlar'' diye konuşan Çevik, bölge insanının Türkiye'nin Irak'ta Barzani'ye sert hareketinden rahatsız olduğunu, AK Parti-MHP ittifakından da çok mutlu olmadığını dile getirdi.

Erdoğan'ın Başdanışmanı Çevik: “Bağımsızlık Olursa 'Kürt Petrolü'nü Satamayız”

Türkiye'nin itirazının medya önünde kalıp kalmadığının sorulması üzerine Çevik, Afrin konusuna atıfla Türkiye'nin akıllıca girişimlerle olayları kendi lehine çevirdiğini, Türkiye'nin atacağı adımları atmaktan çekinmediğini ifade etti.

'Af Çıkmaz Sokak'

Seçimden sonra yeni çözüm süreci olabileceği öngörüsünde bulunan Cumhurbaşkanı Danışmanı, Erdoğan'ın af konusuna fazla girmek istemediğini aktardı. ''Bu bir çıkmaz sokak… Bence de çok parak bir fikir olmayabilir'' dedi.