Cakarta’da “Kelime-i Tevhid” Cuması
02 Kasım 2018

Cakarta’da “Kelime-i Tevhid” Cuması

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Endonezya’da geçtiğimiz hafta başında Nahdatul Ulema hareketine bağlı bir öğrenci grubunun düzenlediği "Hari Santri Günü" olarak bilinen Müslüman Öğrenciler etkinliğinde Kelime-i Tevhid bayrağı ve flamaların yakılmasına tepkiler sürüyor.

Geçtiğimiz hafta başında yapılan Müslüman Öğrenciler etkiliğinde Kelime-i Tevhid bayraklarının yakılmasına aynı hafta Cuma namazı sonrası yapılan büyük yürüyüş gösterileri ile tepki verilmişti. Bugün Cuma namazı sonrası aynı şekilde bu protestolar devam etti ve Endonezyalı Müslümanlar Kelime-i Tevhid bayrağına sahip çıktılar.

Hizb-ut Tahrir’in öncülüğünde 26 Ekim Cuma ve 02 Kasım Cuma günü Cakarta’da Müslümanın katılımı ile Cuma namazından sonra büyük yürüyüşler düzenlendi. Cakarta'nın en büyük camisi olan İstiklal Camii ve diğer camilerden cuma namazı sonrası başlayan yürüyüşlerde Kelime-i Tevhid bayrağının Hizb-ut Tahrir’in değil Efendimiz Hazreti Muhammed SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in ve tüm Müslümanların bayrağı olduğunu söylediler.

Hizb-ut Tahrir 2017 yılında Cakarta Valisi Ahok'un Kur'an'ı Kerim'e hakaret etmesi sebebiyle diğer Müslüman grupları da davet ederek çok büyük protesto etkinlikleri gerçekleştirmiş bunun neticesi olarak Ahok seçimlerde başarısız olmuş ve vali seçilememişti. Endonezya devleti bunun üzerine Hizb-ut Tahrir’in faaliyetlerini ve Kelime-i Tevhid bayraklarını yasaklamıştı. Endonezya'da faaliyet gösteren Nahdatul Ülema hareketi öğrenci grupları ise faaliyetleri yasaklanan solcu grupların bayrakları nasıl ki yaska ise Hizb-ut Tahrir'in bayrağı da yasak onun için yakılmalı diyerek Kelime-i Tevhid bayraklarını yakmışlardı. Ama Müslüman Endonezya halkı Hizb-ut Tahrir’in öncülüğünde meydanlarda Kelime-i Tevhid bayraklarını dalgalandırdılar ve bu bayrağın sahibinin Hizb-ut Tahrir değil tüm Müslümanlar olduğunu Rasulullah’ın emanetine sahip çıkarak gösterdiler.

Bugün hala Hizb-ut Tahrir Endonezya'nın faaliyetleri en üst mahkemesinin kararı ile yasaklı durumda, Mahkeme Kelime-i Tevhid bayraklarının sokaklarda taşınmasını da yasakladı ancak Müslümanlar bu yasağa karşı gelerek meydanları Kelime- Tevhid bayrakları ile süslediler.

Endonezya’nın birçok eyaletinde yapılan Protesto gösterilerini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=xaeH6Nk_HrA&feature=share&fbclid=IwAR0ApUbM16WC2X2pqDUVRfOxdxHzVkz0lotcCmV9P9OEy1Bnfz1_ATzzuB8