Bursa İnegöl’de Gözaltına Alınan Müslümanlar Serbest Bırakıldı
22 Şubat 2021

Bursa İnegöl’de Gözaltına Alınan Müslümanlar Serbest Bırakıldı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Türkiye’nin çeşitli illerinde Hilafetin kaldırılışının 100. Yılı münasebetiyle video çekimi yapan Müslümanlara yönelik zulmün son durağı olan Bursa İnegöl’de gözaltına alınan 3 Müslüman serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yapıldığı gibi yine "Hilafet" videosu çekimleri gerekçe gösterilerek Bursa İnegöl'de Müslümanlara baskın ve gözaltılar yapılmıştı. Türkiye’nin farklı şehirlerinde de emniyet güçleri bu zulmü bir baskı enstürmanı olarak uyguladı.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Türbesinde Hilafet ile ilgili bir video mesaj için çekim yapan Samet Birol, Tayfun Üstünkaya ve Abdullah Meşe isimli Müslümanlar evlerine sabah erken saatlerde Bilecik ve Bursa terörle mücadele ekipleri tarafından operasyon düzenlenmişti.

Ekipler tarafından evleri aranan Müslümanların sorguları için Bilecik 'e götürülen 3 Müslüman bugün serbest bırakıldı.

Bilecik’te gözaltına alınan Abdullah Meşe savcılıktan, Samet Birol, Tayfun Üstünkaya ise Adli Kontrol ile serbest bırakıldı.

Hilâfet'in yıkılışının hicrî 100.yılı münasebetiyle Dünyanın dört bir tarafından onlarca ülke ve şehirden "Hilafetsiz Yüz Yıl Yeter Artık" mesajları yayınlanmakta.

Bu kapsamda Bilecik Söğüt'te de video çekimi yapan 3 kardeşimiz, çektikleri video da aynı mesajı verdiler.

Ancak Hilafetin ismine bile tahammülleri olmayan laik ve kemalist güruhun tahriki ile harekete geçen savcılık, bu sabah Bursa Inegöl'de ikamet eden Samet Birol, Tayfun Üstünkaya ve Abdullah Meşe' nin evlerine baskın yaptırarak gözaltına aldırmıştı.

Telefon ile aranıp gerekiyorsa ifadeleri alınabilecekken, eş ve çocuklarını korkutup tedirgin ederek sabahın erken saatlerinde Müslümanların evlerini basma alışkanlığına ve zulmüne bir türlü son verilmemesi kamuoyunda büyük bir tepki çekiyor.

28 Şubat uygulamalarını hâlâ sürdüren yargı ve emniyet mensupları bu şekilde cebir ve şiddete bulaşmadan fikrini ortaya koyan Müslümanları sindirmek için baskı uygulamaya devam ediyor.

Bu baskı ve zulümler Müslümanların haklı ve şer-i taleplerini dile getirme noktasında asla geri adım attırmayacağı gibi sadece zalimlerin sonunu hızlandıracağı aşikârdır.

Köklü Değişim Medya olarak tekrar bu zulmü kınıyor ve serbest kalan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi buradan iletiyoruz.

#YargıZulmüneDurDe