Bir Haksız Tutuklama Haberi Daha
03 Mayıs 2018

Bir Haksız Tutuklama Haberi Daha

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından yaptığı İslâmi paylaşımlarından dolayı Jandarma tarafından ifadesi alınarak serbest bırakılan Hüseyin OĞULTÜRK, Cumhuriyet savcılığı tarafından açılan soruşturmanın dava dosyası haline dönüştürülmesinin ardından geçtiğimiz gün çıkarıldığı mahkemede haksız bir şekilde tutuklandı.

Hüseyin OĞULTÜRK’ün, memleketi Kızılcahamam’da bulunan ikametinden Cumhuriyet Savcılığı’nın tutuklanma talebiyle gözaltına alındığı ve Kızılcahamam Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın ardından tutuklandığı öğrenildi.

Çevresinde İslâmi fikirleri, İslâmi hayatın yeniden ikamesi için çalışmaları ve naif kişiliğiyle bilinen Hüseyin OĞULTÜRK’ün herhangi bir maddi eylem olmadığı halde “terör örgütü üyesi” suçlamasıyla tutuklanmasına anlam verilemedi.

Suçları mahkeme kararıyla kesinleşmiş olduğu halde tutuksuz yargılanan 28 Şubat Darbecilerine yapılan muameleden, 57 yaşındaki Hüseyin OĞULTÜRK’ün faydalandırılmaması ve azılı bir teröristmişçesine maruz kaldığı muamele, Müslümanlar için 28 Şubat’ın hâlâ devam ettiğini gözler önüne serdi.

Emekli olan Hüseyin OĞULTÜRK, evli ve 3 çocuk babası.