Bayram Arifesinde Müslümanlar Tutuklanmaya Devam Ediyor!
29 Mayıs 2018

Bayram Arifesinde Müslümanlar Tutuklanmaya Devam Ediyor!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Mübarek Ramazan ayında, bayram arifesinde bir Müslüman daha tutuklandı. 105 Hizb-ut Tahrirli için toplamda 660 yıllık hapis cezası alan Müslümanların arasında bulunan Zekeriya YILDIZBAŞ tutuklandı.

Müslümanların ve STK’ların 28 Şubat mağduriyetinin bitirilmesi beklentisi içinde çağrı yaptıkları bir süreçte, Hizb-ut Tahrir üyelerine yeni davaların açılması, geçmiş yıllarda görülen davaların bir oldu-bittiyle peşpeşe onanması suretiyle yüzlerce yıllık cezaların verilmesi ve muhlis dava erlerinin bu onamalardan sonra birbiri ardınca tutuklanarak cezaevlerine konulması, üstelik bu tutuklamalar yapılırken de ne Ramazan ayının, ne de bayramın ihtiramının gözetilmemesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin adalet mekanizmasının geldiği noktayı gözler önüne sermiştir.

Türkiye’de Müslümanların taleplerine kayıtsız kalması, onları görmezden gelmesi hatta özellikle 28 Şubat mağdurları ve Hizb-ut Tahrir gibi İslâmi hassasiyet sahibi dava adamlarına düşman ceza hukukunun işletilmesini reva görmesi Hükümet’in, seçim sathı mahallinde meydanlarda, miting alanlarında haykırdığı ve hatta partisinin isminde yer verdiği “adalet”in nasıl heder edildiğinin en açık ispatı maalesef.

Dolayısıyla Köklü Değişim Van’ın sevilen simalarından olan, 3 çocuk babası Zekeriya YILDIZBAŞ’ın tutuklanması vesilesiyle Müslümanlara yapılan yargı zulmünün sonlandırılması gerektiği çağrımızı yineliyoruz. Özellikle 20-25 yıllık 28 Şubat mağduriyetleri devam ederken yeni 28 Şubatlara kapı aralayacak kararların, tutuklamaların önüne geçilmesi noktasında etki ve yetki sahiplerini harekete geçmeye çağırıyoruz.

Şunu da hatırlatıyoruz ki: zulümle abat olunmaz!