Batman Valiliği’nin Kadın Dansçı ve Şarkıcılı Kutlamasına Tepki
06 Mayıs 2022

Batman Valiliği’nin Kadın Dansçı ve Şarkıcılı Kutlamasına Tepki

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Batman Valiliği ve Batman Belediyesi’nin Batman’ın kuruluşu ve Petrolspor’un şampiyonluğu vesilesiyle ilde düzenleyeceği gayrı ahlaki duruşuyla tanınan kadın dansçı ve şarkıcıların sahne aldığı kutlamaya Batman halkından İslam’a ve örfe aykırı olduğu gerekçesiyle tepkiler geldi. Köklü Değişim Batman Temsilciliği, etkinliği sosyal medyadan paylaştığı açıklamayla kınadı.

Ramazan ayını geride bıraktığımız şu günlerde kimi illerde İslam’a aykırı kutlama adı altında İslam’a aykırı konser ve kutlamalar düzenleniyor. Bu kutlamalarda ise çıplak görüntüleriyle gündeme gelen şarkıcı ve dansçılar kutlamalara çağrılıyor. İslam beldesinde İslam’a aykırı etkinliklerle gayrı meşru fikir ve görüşlere meşruiyet kazandırılmaya çalışılıyor.

Köklü Değişim Batman Temsilciliği’nden Tepki: “Kınıyor ve İptal Edilmesini İstiyoruz”

Batman’da 8 Mayıs Pazar günü düzenlenmesi planlanan konsere STK’lar (Sivil Toplum Kuruluşları), siyasi partiler tepki gösterirken bir tepki de Köklü Değişim Batman Temsilciliği’nden geldi.

Köklü Değişim Batman Temsilciliği sosyal medyadan yaptığı açıklamada etkinliği kınayarak şu ifadelere yer verdi:

8 Mayıs'ta Batman Valiliği ve Batman Belediyesi'nin ortaklığıyla kadın dansçı ve şarkıcının katılımı ile Batman'da düzenlenmesi planlanan konser etkinliğini kınıyor ve iptal edilmesini istiyoruz.

Demokratik şahsi özgürlükler kapsamında gerçekleştirilen bu tür ifsat projeleri, asimilasyon politikalarının bir başka versiyonudur.

Batılılaşan ve batılı yaşam tarzını topluma enjekte etmeye çalışan zihniyetin, gençleri eğlence adı altında fuhşiyata, sefihliğe sevk ettiği bu tür organizasyonların, Batman halkına katacağı hiçbir şey yoktur. Halkın evine ekmek götürmekte zorlandığı bir zaman diliminde milyonlar verilerek yapılacak olan bu tür konserler, yöneticilerin halkına ne kadar da yabancılaştığının açık bir göstergesidir.

Bu tür eğlence programları tertip ederek, şehre heykeller dikerek veya halkı futbol zaferleri(!) ile uyuşturarak halka hizmet edilmez!

Halkın gerçek sorunlarını tespit edip; doğru bir şekilde çözmekle halka hizmet edilir.”

Batman’da Düzenlenmek İstenen Konserin İptal Edilmesi İsteniyor

Öte yandan İLKHA’da yer alan haberde ise Batman Valiliği ve Batman Belediyesi tarafından 8 Mayıs’ta düzenlenmek istenen ve her kesimin tepki gösterdiği konserin bir an önce iptal edilmesi isteniyor ifadelerine yer verildi.

Emekli Memur-Sen Batman İl Temsilciliği Mehmet Şirin Turan, yaptığı yazılı açıklamada, neslin ifsadına yol açacak konserin halkın örf ve değerleriyle uyuşmadığını söyledi.

Düzenlenmek istenen konsere tepki gösteren Turan, “Batman Valiliği ve Batman Belediyesinin 8 Mayıs’ta Batman Petrol Spor'un şampiyonluğu ve Batman'ın kuruluş yıldönümü bahanesi ile ortaklaşa düzenlenmesi planlanan skandal konserin halkın örf ve değerlerine aykırı olması sebebiyle derhal iptal edilmesini istiyoruz. Ahlak dışı konserleriyle tanınan Hande Yener isimli ucube kadın şarkıcının katılımıyla hayâsız bir konser düzenlenmesi korkunç bir durum olmalı.” diye konuştu.

Konserlerle büyük bir israfın oluştuğuna işaret eden Turan, “Batman’da işsizliğin ve ekonomik sıkıntıların hat safhada olduğu, gençlerin işe, eşe ve aşa en çok ihtiyaç duyduğu bu süreçte böyle bir israfın kabul edilemez olduğunun bilinmesini ve konsere ayrılan kaynakların ise gençlerin istihdamına yönelik harcanmasını istiyoruz. Emekli Memur-Sen Batman İl Temsilciliği olarak, Batman Valiliği ve Belediye yetkililerini neslin ifsadına yol açacak bu yanlış konser kararından vazgeçmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Asım’ın Neslini Böyle mi Yetiştireceksiniz?

Ahlak dışı konserleriyle tanınan kadın şarkıcının Batman’da konser verecek olmasına tepkiler çığ gibi büyürken, konseri düzenlemeyi planlayan Batman Valiliği ve Batman Belediyesi yetkililerine tepki gösteren ildeki STK temsilcileri, “Asım’ın neslini böyle mi yetiştireceksiniz?” diye seslendi.

Konserin hem halkın ahlaki yapısını tahrip edecek mahiyette olduğunu hem de ekonomik sıkıntılarla boğuşan, altyapısı yetersiz Batman’a harcanması gereken milyonların bu konsere harcanacak olmasının büyük israf olduğunu belirten STK temsilcileri, yanlıştan geri dönülmesini istedi.

“Yetkililerden bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz”

Özgür-Der Batman Şube Başkanı Ramazan Çelikal, yaptığı açıklamada, düzenlenmesi planlanan konserin halkın manevi duygularıyla hiç bağdaşmadığını söyledi.

Bu tür konserlerin düzenlenmesinin üzüntü verici olduğunu belirten Çelikal, “İlk önce Petrolspor’umuzun şampiyon olup ikinci lige çıkmasını tebrik ediyoruz. Hakikaten Batman’ımız için uzun yıllardır özlenen bir şampiyonluktu. Ancak bu şampiyonluğa gölge düşüren bazı olaylar oluyor. Bu da tabi bizi üzüyor. Şampiyonluğu kutlama bahanesiyle maalesef halkımızın manevi duygularıyla hiç bağdaşmayan sanatçıların davet edilmesi bizi bu sevinç karşısında bir o kadar da üzmüştür. Dolayısıyla böyle bir yanlıştan dönülmesini yetkililerimizden bekliyoruz.” dedi.

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü de 8 Mayıs’ta Petrolspor'un şampiyonluğu ve Batman'ın kuruluş yıldönümü bahanesi ile düzenlenmek istenen konserin dini değerlere ve kültürlerine aykırı olduğunu, toplum yapısıyla uyuşmadığını kaydetti.

Üzümcü, “Merak ettiğimiz ve sormak istediğimiz bir husus kültürümüze yabancı ve değerlerimize aykırı bu tür organizasyonları planlayanlar acaba neyi hedeflemektedirler. Bu tür etkinliklerin finans kaynağının kamu kaynaklarından sağlanması akıllara ayrı bir garabeti getirmektedir. İdarenin en üst makamlarından israf ve gereksiz harcamaların yapılmaması gerektiği uyarılarına rağmen bunun bir sosyal etkinlik olarak halkın kaynaklarının toplumun ifsadında kullanılması kabul edilebilir bir durum değildir.” açıklamasında bulundu.

Bu tür etkinliklerle genç neslin zihninin tahrip edildiğini belirten Üzümcü, “Kültürel ve manevi yozlaşmadan her oturumda şikâyet edilen bir durumken günümüzde bu tür organizasyonların neslimizi ve toplumumuzu kültürel olarak asimile ettiğini ve değerlerimizde tahribe yol açtığını bilmeyenimiz yok. Bu tür etkinliklerle yeni nesil manen zehirlenmek suretiyle uyutulmak isteniyor. Asımın neslini böyle mi yetiştireceğiz? diye sordu.