Başörtülü Kadına “Sizin Gibileri İstemiyoruz” Diyerek Saldırdı
08 Haziran 2021

Başörtülü Kadına “Sizin Gibileri İstemiyoruz” Diyerek Saldırdı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İstanbul Nişantaşı’nda Eray Çalışkan isimli saldırgan, “Sizin gibileri istemiyoruz” diyerek başörtülü akademisyene vahşice saldırdı.

Olay İstanbul Nişantaşı’nda bulunan Mıstık Parkı’nda meydana geldi. Başörtülü olduğu için saldırının gerçekleştiğini ifade eden akademisyenin kardeşi Akif Akkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayı şu şekilde özetledi:

Ablam ve arkadaşı Nişantaşı Mıstık parkında oturuyorlarken arkasında oturan bir kişi ablama önce sözlü tacizde bulunuyor. Sözlü tacizden önce de bir süre ablam ve arkadaşını bakışlarıyla rahatsız ediyor.

Ardından bir şeyleri bahane edip ablamın yanına gelip bağırmaya başlayan bu şahıs, ablamın cevap vermesi üzerine ablama yumruk atmaya başlıyor.

Ablama ‘Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. (Ablamın başörtüsüne laf atıyor.)

Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa’ya gidip oturun*.’ gibi bir çok nefret söyleminde bulunuyor.*

Ablamın da ‘rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin demesi üzerine

Ablama elindeki enerji içeceği şişesi ile vurmaya başlamak suretiyle yumruk atmaya başlıyor.Ablam araştırma görevlisi ve bu hafta işine gidemiyor. Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi?

Ayrıca belirtmiş olayım, şahıs ifadesinde vurduğunu reddetmiyor. Şahsın yanındaki arkadaşları da şahsın birçok kez yumruk attığını polise verdikleri ifadede beyan ettiler.

Olaya birçok polis memuru ve vatandaş da şahit oldu. Yine polis ifadelerinde nefret söylemlerini de, şiddet uyguladığını da kabul ettiler.

Sadece ablam başörtülü olduğu için ablama ve arkadaşına saldıran bu faşist düşünceli #ErayÇakınTutuklansın

Olay sonrası darp raporu alan başörtülü kadın, şikayette bulundu.