Bangladeş’te “İslam’a Hakaret” Halkı Sokağa Döktü: 4 Ölü
22 Ekim 2019

Bangladeş’te “İslam’a Hakaret” Halkı Sokağa Döktü: 4 Ölü

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Bangladeş’te sosyal medya da İslam’a hakaret içeren paylaşımlar üzerine sokağa inen halk ile polis arasında çıkan çatışmada, 4 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

Bangladeş’in Bhola şehrinde bir Hindunun sosyal medyada Allah Subhanehu ve Teâlâ ve Hazreti Muhammed Sallalahu Aleyhi ve Sellem ile ilgili hakaret içerikli bir paylaşım yapması sonucu olaylar patlak verdi.

Polis memuru Sarkar Muhammad Kisar, “Kendimizi savunmak için havaya ateş açtık ancak öfkeli kalabalık bize taş atmaya başladı. Biz de bir binaya sığındık. Çatışmalar sırasında 4 kişi öldü, 1’i polis 50 kişi de yaralandı” dedi.

Kisar, sınır muhafızları ve takviye polislerin Bhola’ya gönderildiği bilgisini de verdi.

3 Kişi de Gözaltına Alındı

Ele geçirilen bir hesaptan yapılan paylaşımlar sonrası polis, hesabı ele geçirdiği iddia edilen üç kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet mensubu Shafiqur Rahman, yaptığı açıklamada bölgeye dışarıdan gelen kişilerin olayın bu noktaya gitmesine yol açtığını ifade etti.

Konunun soruşturulması için 3 kişilik bir komite kurulduğu belirtilirken, olayın daha fazla büyümesini engellemek için bölgeye ordu mensuplarının sevk edildiği kaydedildi.