Halk Can Derdinde Bakan...: “Sel 15 Canımızı Aldı Ama Toprak da Suya Kavuştu”
17 Mart 2023

Halk Can Derdinde Bakan...: “Sel 15 Canımızı Aldı Ama Toprak da Suya Kavuştu”

Köklü Değişim Medya

Şanlıurfa ve Adıyaman'ı vuran sel felaketi 17 kişinin ölümüne yol açarken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin “Bir taraftan 15 canımızı aldı ama diğer taraftan toprak suya kavuştu” ifadesi tepkilere neden oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerle yıkılan Şanlıurfa ve Adıyaman, önceki gün yaşanan sel felaketi ile yeniden yasa boğuldu. İki şehir de sular altında kalırken, kurulan deprem çadırları ve konteynerler sel sularına kapıldı. Kayıplar hala aranıyor.

Bölge bu haldeyken canlı yayınlanan bir programda 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketi hakkında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “Şanlıurfa’daki yağış göz ardı edilebilecek yağış değildi. Burada biliniyordu niye yapılmadı? Evet, biliniyor ama bunların hayata geçirilmesiyle ilgili elimizdeki enstrümanlar yetersiz kalabiliyor” ifadesi ile hükümetin deprem için ürettiği “asrın felaketi” söylemine benzer bir yorumla yönetimi savundu.

Kirişçi şöyle devam etti:

"Yağışların düzensizliği var. Kuraklık riski de vardı. Bir taraftan 15 canımızı (son sayı 17) aldı ama diğer taraftan toprak suya kavuştu. Atatürk Barajı’nda su mesafemiz 300 bin metreküp arttı. Bu önemli bir şey. Tabii ki taşkın, sel olmasın. Üç günde bu kadar yağış olsun elbette istemeyiz."

Bakan Kirişçi’nin bölgenin önce deprem sonra sel felaketi ile hissettiği acıdan kopuk bu ifadelerine sosyal medyada vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

Mahmut Kar: "Koltuğunu Değil, İnsanı Düşüneceksin"

Sosyal medya hesabından açıklamaya tepki gösteren Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, mesajından şu ifadalere yer verdi:

"Sayın Bakan! Ağzından çıkanı kulağın duysun! Toprağı suya kavuşturan sen değilsin, rahmetini kullarından esirgemeyen Allah'tır. Yağmurdan kendine pay çıkarıp aklanmaya çalışma. Yitirilen can ve malların hesabını sen vereceksin. Koltuğunu değil insanı düşüneceksin. "