Avrupa Adalet Divanı’ndan Başörtüsü Düşmanlığı
15 Temmuz 2021

Avrupa Adalet Divanı’ndan Başörtüsü Düşmanlığı

Timeturk - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Avrupa Adalet Divanı, Müslüman çalışanların başörtüsü takmasını yasaklayan işverenler lehinde karar aldı.

Reuters'ın aktardığı habere göre, Avrupa Adalet Divanı, Almanya'da bir kreş ve kişisel bakım dükkanında çalışanların işyerinde başörtüsü takmasının yasaklanmasıyla ilgili açılan iki davayla ilgili karar verdi. Adalet Divanı, şirketlerin çeşitli şartlara bağlı olarak çalışanların başörtüsü takmasını yasaklayabileceği kararını verdi.
Avrupa Adalet Divanı, "İşverenin müşterilere nötr bir imaj sunma ihtiyacı ya da sosyal tartışmaların önlenmesi gerekçelerine bağlandığında, görünür bir siyasi, dini ya da felsefi ifade biçimi içeren giyimlerin yasaklanması açıklanabilir" ifadelerine yer verdi.

Almanya'da iki Müslüman kadından biri, bir vakıf tarafından finanse edilen özel çocuk bakım merkezinde diğeri ise bir eczane zincirinde çalışıyordu. İşlerine başladıkları ilk dönemde başörtüsü takmayan kadınlar, ilerleyen dönemde bu kararlarını değiştirdi. Her iki işveren de kadınlardan çalışırken başörtüsü takmamasını istedi. Aksi takdirde başka iş bulmaları gerektiği belirtildi.

Avrupa Adalet Divanı’nın aldığı bu hukuksuz karar Avrupa’da artan İslam düşmanlığının hangi boyutlara ulaştığının somut bir göstergesi niteliğinde. Her fırsatta dünyaya demokrasi, özgürlük ve insan hakları pazarlayan Avrupa devletleri, birçok çirkin felsefeyi simgeleyen giyim tarzlarına müsamaha gösterirken, başörtüsünü sosyal tartışmaların müsebbibi olarak etiketlemeye çalışıyor.

Kendi toplumu alkol, şehvet ve bencillik batağında çökmeye yüz tutmuş olan Avrupa devletleri çöküşün faturasını Müslüman vatandaşlarına keserek asimilasyon politikası izliyor. Avrupa’daki yargı kurumlarının da aynı yolu izlediği açıkça görülüyor.